Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ:Μεγάλος σεισμός και καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία! Έρχεταί και το τρίτο κακό? - Τα Πυρηνικά Εργοστάσια?


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο κόσμος τις απίστευτες εικόνες από το καταστροφικό τσουνάμι που χτύπησε σήμερα το πρωί τη βορειοανατολική Ιαπωνία. 
Οι πληροφορίες που φτάνουν μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες και αδυνατούν να δώσουν μία πλήρη εικόνα της καταστροφής. Είναι πιθανό να υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα περισσότερα κτίρια της χώρας άντεξαν στον πιο δυνατό σεισμό της σύγχρονης ιστορίας της Ιαπωνίας. Δε συνέβη το ίδιο όμως και στα βορειοανατολικά παράλια που χτυπήθηκαν από τεράστια παλιρροϊκά κύματα, με αδιευκρίνιστες ακόμα απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρχει καλύτερη εικόνα τόσο για το ανθρώπινο και υλικό κόστος όσο και για το πρόγραμμα συντονισμένης δράσης.

Έκρηξη, πιθανόν ελεγχόμενη συνέβη στις 10:00 το πρωί σήμερα στον ένα εκ των δυο αντιδραστήρων με έντονω λευκό καπνό να αναδύεται.....Η νέα απειλή έρχεται τώρα από τα πυρηνικά εργοστάσια.


Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα πυρηνικά εργοστάσια της περιοχής, ωστόσο όπως διευκρίνισε δεν έχουν υπάρξει διαρροές από τους πολλούς πυρηνικούς αντιδραστήρες. Είκοσι αντιδραστήρες σε τέσσερις μεγάλους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ έχουν ήδη αναφερθεί προβλήματα σε κάποιους από αυτούς. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, σε έναν από τους αντιδραστήρες εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα με τα συστήματα ψύξης σε αντιδραστήρες του σταθμού Φουκουσίμα. Υπάρχει έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων και στους χώρους αποθήκευσης των ραδιενεργών αποβλήτων. Ακόμα και αν τεθούν άμεσα εκτός λειτουργίας, οι αντιδραστήρες χρειάζεται να παραμείνουν σε διαδικασία ψύξης για χρονικό διάστημα 24 ωρών προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και η τήξη του πυρήνα.
Οι προσπάθειες αποκατάστασης των συστημάτων ψύξης του σταθμού Φουκουσίμα συνεχίζονται. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 3 χιλιάδες κάτοικοι που μένουν στις γύρω περιοχές έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.
_farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου