Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

'ΣΚΙΕΣ' ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤΖ


τώρα θα δείτε...

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση για τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Expressen, μία Σουηδή αστυνομικός, που συμμετέχει στην έρευνα για τον Τζούλιαν Ασάνζ, γνωρίζει μία από τις ενάγουσες...
Ο Ασάνζ κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό κατά δυο γυναικών στη Σουηδία τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η αστυνομικός, υπεύθυνη για τις ανακρίσεις γνωρίζει τη μία από τις δύο καταγγέλλουσες. Η Σουηδός αστυνομικός φέρεται να έκανε το μήνα Αύγουστο πολλά δυσμενή σχόλια για τον Ασάνζ μέσω του λογαριασμού της στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.

"Αν είναι αληθές, αυτό είναι ............εξαιρετικά αφύσικο", δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Σουηδός δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ, Μπγιόρν Χάρτιγκ.

"Αν αποδειχθεί ότι η πρώτη ανάκριση δεν πραγματοποιήθηκε κατά τρόπο αντικειμενικό, τότε πραγματικά δεν υπάρχει καμία βάση για να αρχίσει μια έρευνα, και ίσως και όλη η ανάκριση θα πρέπει να επαναληφθεί", τόνισε.

Η Σουηδία εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Ασάνζ, ενώ προσφάτως βρετανικό δικαστήριο έκρινε υπέρ του αιτήματος έκδοσης του στη Σουηδία, εντούτοις ο Ασάνζ άσκησε έφεση κατά της απόφασης στις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Expressen, η συγκεκριμένη αστυνομικός και η μία ενάγουσα γνωρίζονται μέσω του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, του οποίου είναι και οι δυο μέλη. _
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ FIMOTRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου