Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Αστυνομική έρευνα για απειλή-εκβίαση-απάτη μέσω του διαδικτύου


Βραδινές ώρες της 9-3-2011, στην Αλεξανδρούπολη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 30 και 36 ετών, κατηγορούμενες για«απειλή», «εκβίαση» και «απάτη με Η/Υ».

Την 15-2-2011, προσήλθε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 31χρονος ημεδαπός και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια του έτους 2007, γνώρισε μέσω του διαδικτύου και ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, μία εκ των κατηγορουμένων και έκτοτε άρχισαν να συνομιλούν μέσω του προγράμματος άμεσης επικοινωνίας  msn ”.

Κατόπιν των παραπάνω οι προαναφερόμενες από κοινού, εκμεταλλευόμενες αναπηρία του μηνυτή, άρχισαν να τον προκαλούν ερωτικά και .....
..παράλληλα να τον πιέζουν, προκειμένου να τους αποστείλει χρήματα. Ο μηνυτής από 16-9-2008 έως 11-1-2011 απέστειλε μέσω Τραπέζης στις κατηγορούμενες, συνολικά το ποσό των -42.060- ευρώ.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζητούσαν επιμόνως και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να μην δημιουργήσουν στον μηνυτή περαιτέρω προβλήματα στο διαδίκτυο, καθόσον του είχαν δημιουργήσει εικονικά προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις συκοφαντικού περιεχομένου.
Στη συνέχεια και αφού έγιναν ψηφιακές αναλύσεις στα ηλεκτρονικά ίχνη, εντοπίσθηκε η οικία των κατηγορουμένων στην Αλεξανδρούπολή. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , μετέβησαν στην οικία τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν την 10-3-2011 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου