Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο........................

Σάββατο 18-12-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου με υψόμετρο >600μ και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς με υψόμετρο >900μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Πελοπόννησο, τμήματα της ανατολικής Στερεάς, την δυτική Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και του Έβρου. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο και το βόρειο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και:..........................
-στα δυτικά από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Κυριακή 19-12-2010


Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στην δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Θράκη και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροι. Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και:
-στα δυτικά από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου με άνοδο όμως της θερμοκρασίας σε επίπεδα 14 έως 16 βαθμών Κελσίο. Επιδείνωση του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βορειοανατολικά αναμένεται την παραμονή των Χριστουγέννων.


Δημήτρης Καμπόλης


(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από  www.kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου