Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 80 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση αυτοκτονίας σε πλήθος ανθρώπων που λαμβάναν επισιτιστική βοήθεια στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου κατά την διάρκεια Παγκόσμιου Επισιτιστικόυ Προγράμματος (ΠΕΠ), σε κέντρο διανομής στην περιοχή της Bajaur.

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας διεισδύσε στο πλήθος και στη συνέχεια πυροδότησε τα εκρηκτικά του και σύμφωνα με τις εκθέσεις από την περιοχή υπάρχουν μεγάλες απώλειες.

Ένας τοπικός αξιωματούχος της αστυνομίας, είπε ότι ο βομβιστής....
.., πιθανόν γυναίκα, πέταξε δύο χειροβομβίδες στο πλήθος και αμέσως μετά πυροδότησε εκρηκτικό γιλέκο.

Η πόλη Bajaur δεν είναι εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και τα νοσοκομεία πασχίζουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η επίθεση στην περιοχή Bajaur στις σύνορα με το Αφγανιστάν ήρθε μια ημέρα μετά από μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των Πακιστανών Ταλιμπάν και των δυνάμεων ασφαλείας στη γειτονική περιοχή Mohmand που άφησε 11 στρατιώτες και 24 Ταλιμπάν νεκρούς.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Ο Amjad Τζαμάλ,εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικόυ Πρόγραμματος (ΠΕΠ), δήλωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς από το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών στην επίθεση αυτή.

"Η επίθεση αυτοκτονίας δεν ήταν εντός του χώρου της διανομής, ήταν σε ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας περίπου 250 έως 300 μέτρα μακρυά από την περιοχή μας", είπε ο Τζαμάλ.

΄΄Οι άνθρωποι έρχονταν να πάρουν μερίδες τροφίμων τους από το ΠΕΠ. Προς το παρόν αυτό το συγκεκριμένο σημείο θα είναι κλειστό, επειδή οι αρχές ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή, αλλά όλες οι άλλες ενέργειες του ΠΕΠ στο εσωτερικό της χώρας παραμένουν ανοιχτές και οι επιχειρήσεις ανακούφισης θα συνεχιστούν΄΄._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου