Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

10 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ θα πληρώσει σε αγωγή η ΤΟΥΟΤΑ

Η Toyota Motor Corp συμφώνησε να καταβάλει 10 εκατομμύρια δολάρια στους συγγενείς τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε συντριβή TOYOTA Lexus, που οδήγησε σε ανακλήσεις εκατομμυρίων οχημάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε δικηγόρος την Πέμπτη.

Το ποσό διέρευσε ο δικηγόρος Larry Willis. Η Toyota, η οποία δεν είχε αποδεχθεί την κατηγορία, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την διαρροή του ποσού στη δημοσιότητα.

Το Αύγουστο του 2009 σκοτώθηκαν .....
....στην Καλιφόρνια ο Mark Saylor, 45  ετών, η σύζυγός του, η κόρη τους και ο κουνιάδος του, Saylor.

Σκοτώθηκαν σε ένα προαστιακό αυτοκινητόδρομο του Σαν Ντιέγκο, όταν το αυτοκίνητό τους, μάρκας LEXUS, έφτασε ταχύτητες άνω των 180 χλμ, χτύπησε ένα άλλο όχημα, χτύπησε  ένα ανάχωμα, περιστράφηκε στον αέρα και τυλίχθηκε σε φλόγες.

Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν ότι ένα χαλάκι δαπέδου με λάθος μέγεθος παγίδευσε το γκάζι και προκάλεσε τη συντριβή λόγω της συνεχούς αυξανόμενης ταχύτητας.

Η Toyota ανακάλεσε εκατομμύρια αυτοκίνητα για να αντικαταστήσει τα ελαττωματικά πατάκια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την εμπλοκή του γκαζιού.

«Οι οικογένειες αναζητούν μόνο προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ειρήνης αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Pestotnik δικηγόρος της οικογενείας του Saylor._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου