Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τέλος στο εναέριο χάος..............

Σταδιακή αποκατάσταση των προβλημάτων στις εναέριες μεταφορές. Ανακούφιση για χιλιάδες εγκλωβισμένους επιβάτες, που αναγκάστηκαν να περάσουν τις γιορτές σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Χιονοπτώσεις προκαλούν χάος στα οδικά δίκτυα της Μόσχας.
Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στις εναέριες και επίγειες συγκοινωνίες στην Ευρώπη, καθώς υποχωρεί το τρίτο και σφοδρότερο κύμα χιονιά που έπληξε σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο.
Η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού μετά τα προβλήματα και τις ματαιώσεις πολλών πτήσεων που προκάλεσαν το χιόνι και το ψύχος.
Περίπου 2.000 ταξιδιώτες υποχρεώθηκαν να διανυκτερεύσουν προχθές στο αεροδρόμιο αυτό εξαιτίας της καθήλωσης των αεροσκαφών από τη σφοδρή κακοκαιρία.
Ωστόσο, παραμένουν.................................
 τα προβλήματα στους σιδηροδρόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών.
Αλλά, και η κυκλοφορία στους δρόμους της χώρας έχει αρχίσει να εξομαλύνεται μετά τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν χθες εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.
Στις Βρυξέλλες 500 άτομα αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα των Χριστουγέννων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, καθώς η βελγική πρωτεύουσα χτυπήθηκε από τον πιο βαρύ χιονιά από το 1964 με αποτέλεσμα το χιόνι να φτάσει τα 25 εκατοστά.
Από την άλλη πλευρά του Ρήνου στη Γερμανία ο καιρός την ημέρα τον Χριστουγέννων ήταν πολύ καλός. Οι πολίτες έκαναν πατινάζ στις παγωμένες λίμνες με τον ήλιο να συνδιάζεται με τσουχτερό κρύο.
Προβλήματα στη Μόσχα
Σε ένα γιγάντιο παγοδρόμιο έχει μετατραπεί σήμερα η Μόσχα έπειτα από μια άνευ προηγουμένου βροχόπτωση που έχει καταστήσει σχεδόν αδιάβατα τα πεζοδρόμια, ανακοίνωσε η δημαρχία της ρωσικής πρωτεύουσας, καλώντας τους Μοσχοβίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Για την αντιμετώπιση του μετεωρολογικού φαινομένου, το δημαρχείο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αντιψυκτικά υλικά στα πεζοδρόμια και στις περιοχές με κατοικίες.
Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι σταγόνες της βροχής παγώνουν σε θερμοκρασίες από -4 βαθμούς Κελσίου και κάτω και δημιουργούν ένα στρώμα πάγου, εξήγησε η μετεωρολογική υπηρεσία της Μόσχας.
Στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας υπάρχει πολλή κίνηση τις τελευταίες ημέρες λόγω των εορτών της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων, τα οποία γιορτάζουν οι ορθόδοξοι στη Ρωσία στις 7 Ιανουαρίου. Χθες υπήρχαν μποτιλιαρίσματα στη Μόσχα που ξεπερνούσαν τα 3 χιλιόμετρα.
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη
Στη Δανία, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι εκατοντάδες επιβάτες που σκόπευαν να περάσουν στο νησί της Βαλτικής Μπορνχόλμο, αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε φέρι μποουτ.
Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις στους οδικούς άξονες, στη λειτουργία των συγκοινωνιών και στις πτήσεις των αεροσκαφών, στη Σουηδία, στην Ιρλανδία, στη Δυτική Γερμανία και στη Βρετανία.
Στην Βόρεια Ιταλία το χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες πλημμύρισαν αρκετές περιοχές της Βενετίας.
Στην πόλη Βιτσέντζα αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβηκε επικίνδυνα.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου