Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ (πακετα στα ιταλικα) ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η ιταλική αστυνομία κλήθηκε σε τρεις πρεσβείες  στην ελληνική, της Βενεζουέλας και της Δανίας μετά από ύποπτες (SCATOLA) πακέτα που βρέθηκαν εκεί, .
Το δέμα που βρέθηκε στην ελληνική πρεσβεία περιείχε εκρηκτικό υλικό, δήλωσε ο Francesco Tagliente,  Διευθυντής της αστυνομίας στη Ρώμη.

Ήταν η δεύτερη φορά σε ισάριθμες εβδομάδες που οι αρχές έχουν βρεθέι ενώπιον ύποπτων δεμάτων στις πρεσβείες της πόλης.
΄΄Το σύστημα συναγερμού ...
....λειτουργεί΄΄, δήλωσε ο Tagliente.
΄΄Από σήμερα το πρωί, όλες οι πρεσβείες που είχαν ύποπτα πακέτα ειδοποίησαν την αστυνομία σε ικανό χρόνο ώστε να καθορίσει αν τα πακέτα ήταν επικίνδυνα και να αποτρέπουν τυχόν τραυματισμοί΄΄.
Αργά την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για τις βόμβες στις πρεσβείες στη Ρώμη, υποσχόμενοι σε μηνύματα ότι σχεδιάζουν περισσότερες τέτοιες πράξεις .

Η αστυνομία ανέφερε ότι μια παραφυάδα της Ιταλικής Αναρχικής Ομοσπονδίας, ή FAI - ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις κατά της ελβετικής πρεσβείας, καθώς και της Χιλής.

Η προκήρηξη επίσης αναφέρεται επίσης στον τρομοκράτη Λάμπρο Φούντα, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα.

Η Fai Συγκροτήθηκε το 1945, η Ιταλική Αναρχική Ομοσπονδία είχε δει ΄΄μια αργή αλλά σταθερή αύξηση΄΄ των οπαδών τα τελευταία χρόνια.
Η ιταλική οργάνωση αποσκοπεί για «ριζική αλλαγή» για την υποστήριξη των «καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων λαών,"
O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Frattin, δήλωσε για τις επιθέσεις ΄΄μια σοβαρή απειλή κατά των ξένων πρεσβειών στη Ρώμη΄΄. ΄΄Θα πρέπει να αποφύγουμε την κινδυνολογία΄΄, πρόσθεσε.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Roberto Maroni είπε ότι το συμβάν είναι παρόμοιο με ένα κύμα πακέτων από βόμβες που απέστειλε μια αναρχική ομάδα με έδρα την Ελλάδα τον περασμένο μήνα και υποστήριξε ότι οι βόμβες ήρθαν από εκεί.
Οι  Έλληνες αξιωματούχοι αμφισβήτησαν την αυτη την ιδέα ΄΄Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι βόμβες προήλθαν από την Ελλάδα΄΄, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΈλληνικούΥπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
Η Αστυνομία αυτή την στιγμή σαρώνει τους χώρους όλων των πρεσβειών και προξενείων στην Ρώμη και το Βατικανό._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου