Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ C.I.A. KAI ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Οι φυλακές της CIA  ,καθώς και οι πρακτικές της άρχισαν να αποκαλύπτονται στο πρώην ανατολικό μπλοκ.

Oι ΗΠΑ αρνούνται να βοηθήσουν την Πολωνία να διερευνήσει ισχυρισμούς κρατουμένου για μυστική φυλακή της CIA, η οποία υποτίθεται ότι λειτουργούσε στη χώρα μεταξύ 2003 και 2005. Στη Βαρσοβία εισαγγελείς έχουν περάσει τα τελευταία δύο χρόνια εξετάζοντας την υπόθεση των κρυφών εγκαταστάσεων.

Η άρνηση της Ουάσινγκτον να βοηθήσει αναφέρθηκε από το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων λίγες μόλις μέρες μετά τους ισχυρισμούς Παλαιστινίου, ύποπτου για τρομοκρατία, ότι είχε κρυφά αποσταλεί στη Πολωνία και..
.... βασανίζονταν σε μια από τις φυλακές.

Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφόρησε τη Βαρσοβία ότι δεν θα παράσχει νομική βοήθεια σε αυτή την υπόθεση διότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα του κράτους. Ωστόσο, το αίτημα έχει ταξινομηθεί ως απόρρητο, καθώς και η έρευνα.

΄΄Η άρνηση από τις αμερικανικές αρχές, δεν σημαίνει ότι η έρευνα στην Πολωνία δεν θα οδηγήσει σε μια εξήγηση αυτού του ζητήματος΄΄, πιστεύει η Irmina Pacho, συντονιστρια του προγράμματος Παρατηρητήριο της CIA του Δικαστηρίου του Ελσίνκι για τα Ανθρωπινα Δικαιώματα .
΄΄Όλα εξαρτώνται από το υλικό που συνέλεξε ο εισαγγελέας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τεκμήρια΄΄, είπε.

Σύμφωνα με διεθνείς εκθέσεις, καθώς και πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο κοινό, δεν είναι μόνο η Πολωνία που φιλοξένησε μια μυστική φυλακή, αλλά και η Ρουμανία και η Λιθουανία._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου