Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η ΗΡΩΙΝΗ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ / ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Το Αφγανιστάν, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο της ηρωίνης, δεν κάνει μόνο άλλα κράτη να υποφέρουν από την θανατηφόρα εξαγωγή του, η ίδια η χώρα έχει πλημμυρίσει με φθηνά ναρκωτικά.
Με την τεταμένη κατάσταση και πολύ αόριστες προοπτικές μιας ειρηνικής ζωής, ακόμη και εκείνοι που θέλουν να απαλλαγούν από τη θανάσιμη συνήθεια βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ο 21χρονος Assadullah ξεκίνησε ....
...το κάπνισμα ηρωίνης, ενώ φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. Έξι μήνες αργότερα, ζει στους δρόμους και κάνει ό, τι μπορεί για να υποστηρίξει τη συνήθειά του. Είναι ένας από το 1 εκατομμύριο τοξικομανών στη χώρα αυτή, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο του οπίου.
«Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από αυτό το ναρκωτικό. 
Ξέρω ότι με σκοτώνει, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω », είπε.
Αντιναρκωτικά μέτρα έχουν μειώσει την παραγωγή, αλλά μια δόση κοστίζει μόνο $ 2, παρέχοντας διέξοδο για τους φτωχούς ναρκομανείς. 
Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά, αναφέρει ότι είναι ακόμη μια απειλή για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια του Αφγανιστάν.

Οι ντόπιοι λένε οτι οι τοξικομανείς κλέβουν και  απειλούν τους και οτι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να τους διώξει ή να τους ρίξει στη φυλακή για μια ημέρα ή δύο.
Υπάρχουν περίπου 60.000 ηρωινομανείς μόνο στην Καμπούλ, και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. 
Πολλοί λένε ότι θέλουν να βοηθήσουν, αλλά η Αφγανική κυβέρνηση μπορεί να κάνει ελάχιστα για αυτούς. 


 
Η διεθνής κοινότητα εστιάζει στην καταπολέμηση της ροής των ναρκωτικών αφήνοντας το Αφγανιστάν απ’έξω. 
Όμως, εντός των συνόρων, μια μάχη εξίσου σημαντική είναι να καταπολεμηθεί ο εθισμός - ένα σημαντικό εμπόδιο στην ελπίδα της χώρας για τη μελλοντική σταθερότητα.

Ο κορυφαίος Ρώσος αξιωματούχος διώκτης των ναρκωτικών, Viktor Ivanov δήλωσε: ΄΄Το μέγεθος των φυτειών παπαρούνας δεν έχει αλλάξει φέτος. Καλύπτει ακόμη 123.000 εκτάρια, ο αριθμός των οικογενειών που εμπλέκονται στην καλλιέργεια της παπαρούνας αυξήθηκε κατά περίπου 4.000. Γι 'αυτούς τους αγρότες, η παπαρούνα παρέχει τις πιο βασικές τους ανάγκες - είναι απλά το μέσω για την επιβίωση , Θα συνεχίσουν να εργάζονται ως σκλάβοι για τους ιδιοκτήτες και αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να βρούμε. Αυτό που προτείνουμε είναι το ΝΑΤΟ να αναλάβει τη γη από αυτούς. Το διεθνές δίκαιο και τα περισσότερα εθνικά νομικά συστήματα θεωρούν ότι περιουσία που χρησιμοποιείται για εγκληματικούς σκοπούς, θα πρέπει να κατάσχεται΄΄, πρόσθεσε ο Ιβάνοφ._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου