Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ο Ισημερινός είναι η τελευταία χώρα που αναγνώρισε το Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.
Η κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος ως ελεύθερο και ανεξάρτητο.

Άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή και την Ουρουγουάη έκαναν πρόσφατα την ίδια κίνηση. Οι διπλωματικές πρωτοβουλίες έρχονται μετά την κατάρρευση των ......απευθείας συνομιλιών ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Οι Παλαιστίνιοι ζητούν διεθνή αναγνώριση ως ανεξάρτητο κράτος, μια στρατηγική για την επίτευξη κρατικής υπόσταση εκτός του πλαισίου των συνομιλιών με το Ισραήλ.

΄΄Δυστυχώς, η Μέση Ανατολή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πόλεμο και  βίαια γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο πολλούς αθώους ανθρώπους, μια κατάσταση αντίθετη προς την ανθρωπιστική και ειρηνιστική θέση του Συντάγματος του Ισημερινού. Αυτή η αναγνώριση έχει στόχο να ενισχύσει την έγκυρη και νόμιμη επιθυμία του λαού της Παλαιστίνης να έχουν τη δική ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος τους ΄΄, δήλωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού .

Η αναγνώριση μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης, δήλωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού "θα είναι αποφασιστικής σημασίας για να επιτευχθεί η ειρηνική συνύπαρξη των εθνών στην περιοχή μέσω του διαλόγου και της διαμεσολάβησης."_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου