Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΤΟ ΤΟ 2007

Οι αρχές του Πακιστάν συνέλαβαν δύο ανώτερα στελέχη της αστυνομίας, την Τετάρτη, που έχουν σχέση με τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.

Το δικαστήριο αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης για τους δύο αξιωματούχους, Σαούντ Αζίζ και Khurram Σεχζάντ, δήλωσε η ειδική εισαγγελία.
Ο Αζίζ ήταν ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή Ραβαλπίντι κατά τη στιγμή της δολοφονίας Μπούτο, ενώ ο Σεχζάντ ήταν ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας της.
Οι δύο έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις της ασφάλειας, αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία και παραλείποντας  άλλα, μετά τη δολοφονία της Μπούτο.

Η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών που εξετάζει τη δολοφονία Μπούτο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι...
.. ΄΄η στρατιωτική ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης του Πακιστάν απέτυχε να την προστατεύσει επαρκώς και ότι οι μυστικές υπηρεσίες εμπόδισαν τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένης έρευνας΄΄.
Η καυστική έκθεση της ομάδας αυτής, αναφέρει ότι η επίθεση αυτοκτονίας ΄΄θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και ότι η αστυνομία σκοπίμως αρνήθηκε να ακολουθήσει μια αποτελεσματική έρευνα για την δολοφονία΄΄.

Η κυβέρνηση του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, δήλωσε οτι στην Μπούτο είχε παρασχεθεί ΄΄επαρκής προστασία΄΄.

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ΄΄Μια σειρά από κυβερνητικούς αξιωματούχους απέτυχε στην προστασία της Μπούτο, και επίσης απέτυχε να διερευνήσει με αποφασιστικότητα όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία της, όχι μόνο κατά την εκτέλεση της επίθεσης, αλλά και στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τη χρηματοδότησή της΄΄.
Οι δυο αξιωματούχοι της αστυνομίας αναμένεται να εμφανιστούν για ακρόαση την 7 Ιανουαρίου 2011._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου