Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΗ ΙΝΔΙΚΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ....

Ένας πύραυλος που μεταφέρε ινδικό δορυφόρο επικοινωνιών εξερράγη λίγο μετά την απογείωση του, σήμερα, στη δεύτερη αποτυχημένη  εκτόξευση για το διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας φέτος.

Το Geosynchronous Satellite Launch Vehicle (GSLV) εξερράγη κατά την πρώτη φάση της πτήσης, αφήνοντας πίσω του καπνό και φωτιά.

Είχε μόλις εκτοξευθεί από το διαστημικό κέντρο Sriharikota στην πολιτεία Andhra Pradesh, και μετέφερε ...
...συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών.

Ο Κ. Radhakrishnan, πρόεδρος του Ινδικού Διαστημικού Προγράμματος (ISRO), δήλωσε :΄΄ο πύραυλος εξεράγει μετά από ένα λάθος 47 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της απογείωσης ,χάνοντας την εντολή που οδηγεί σε μια υψηλότερη γωνία στην πτήση. Αυτό προκάλεσε υψηλότερη πίεση και διάλυση του οχήματος΄΄.

Μια παρόμοια έκρηξη συνέβει σε μια αντίστοιχη πτήση, τα συντρίμμια της οποίας βυθίστηκαν στον Κόλπο της Βεγγάλης, τον Απρίλιο.

Η Ινδία σχεδιάζει την πρώτη της επανδρωμένη διαστημική πτήση το 2016.

Από το 1994, το διαστημικό πρόγραμμα της Ινδίας ξεκίνησε μια σειρά από εκτοξεύξεις εγχώριων δορυφόρων. Η Ινδία είναι η πέμπτη χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, η Κίνα και η Γαλλία που εισέρχονται στην αγορά εκτόξευσης εμπορικών δορυφόρων.

Η χώρα προσπάθει να προωθήσει την άνοδό της ως οικονομικής δύναμης - χτισμένη σε ενα ακμάζων κλάδο υψηλής τεχνολογίας - με παγκόσμια επιρροή και σε άλλους τομείς._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου