Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟΙ IΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Δύο, μη επανδρωμένα, αεροσκάφη στο Πακιστάν σκότωσαν 18 μαχητές, δήλωσε στελέχος των υπηρεσιών πληροφοριών των Η.Π.Α..

Ήταν η τελευταία από  μια σειρά από εναέριες επιθέσεις, με στόχο τους αντάρτες στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μία από τις επτά περιφέρειες του Πακιστάν που συνορεύουν με το Αφγανιστάν.

Δύο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών επιβεβαίωσαν ότι σε μια επίθεση,...
... ΄΄ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους σε όχημα με αντάρτες΄΄στην περιοχή Μιρ Αλί. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Στη δεύτερη επίθεση, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε δύο πυραύλους σε στρατόπεδο εκπαίδευσης παραστρατιωτικών στην ίδια περιοχή, σκοτώνοντας 12 άτομα.
Με βάση μέτρηση μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι υπεύθυνα για τον θάνατο 108 ανταρτών το 2010,ενώ μόλις 52 για το 2009.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σχολιάζουν τις επιτυχίες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που είναι γνωστό ότι έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία να εκτοξεύσει πυραύλους από αεροσκάφη χωρίς χειριστή, που ελέγχονται από απόσταση.

Αναλυτές ασφάλειας έχουν περιγράψει το Βόρειο Ουαζιριστάν ως ένα καταφύγιο για διάφορες φατρίες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, κυρίως Ταλιμπάν και Αλ Κάιντα._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου