Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η έκρηξη του Γιάννη Ζουγανέλη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://www.nooz.gr/lifestyle/i-ekriksi-tou-gianni-zouganeli


''Πουλάει μία τσόντα μιας κοπελίτσας περισσότερο απ’ ό, τι πουλάει ο Ελύτης, αυτό σημαίνει κρίση αξιών.''! 
Ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν μασάει τα δόντια του και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα πουλάει περισσότερο η πνευματική πορνεία παρά το πνεύμα.

Είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους και ευφυείς ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου με μία μακρά διαδρομή στη μουσική και το θέατρο. Σπάνια εκρήγνυται προτιμώντας να κρατάσει συνήθως χαμηλούς τους τόνους. Σε συνέντευξή του όμως στην εφημερίδα Espresso, ο Γιάννης Ζουγανέλης κατακεραυνώνει τα ''κακώς κείμενα'' της ελληνικής κοινωνίας κάνοντας λόγο για κρίση αξιών και μιλώντας ανοιχτά για τη φθήνια του πολιτισμού μας.

''Η κρίση είναι απόρροια της ...

...κρίσης των αξιών. Όταν ένα προϊόν είναι ευτελέστατο και πουλάει ή αγοράζεται πιο ακριβά από ένα αξιοπρεπές, π.χ. πουλάει μία τσόντα μιας κοπελίτσας περισσότερο απ’ ό, τι πουλάει ο Ελύτης, αυτό σημαίνει κρίση αξιών που έφερε και την κρίση την οικονομική. Για έναν άνθρωπο που το βαλάντιό του, δεν του επιτρέπει να ζει με τον τρόπο που ζούσε μέχρι τώρα, γι’αυτόν καλώς ήλθε η κρίση, γιατί αλλιώς δεν θα το καταλάβαινε ποτέ.'' εξηγεί.

''Στην Ελλάδα πουλάει περισσότερο η πνευματική πορνεία από το πνεύμα. Από την στιγμή που ο Σεφέρης αποτιμάται πιο φθηνά από ένα πορνίδιο, που θέλει να το παίξει σταρ ή οτιδήποτε άλλο, σαφέστατα έχουμε ευθύνη για το τι επιλέγουμε. Δεν με αγγίζει η έννοια του επίτηδες, δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα, η δημοφιλία είναι αυτό που με απασχολεί.'' προσθέτει.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, που αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί μαζί με τη Μαρία Λεκάκη και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη στο νέο θεατρικό έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου ''Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Νικολαϊδη'' στο θέατρο Χώρα, επισημαίνει και την σταθερά αρνητική του θέση απέναντι στα τalent shows. 

''Μου έγινε πρόταση, όχι μόνον να συμμετέχω, αλλά και να παρουσιάσω. Όχι! Είμαι έξω από αυτές τις λογικές και δεν τις μπορώ.'' λέει χαρακτηριστικά και προφανώς μέσα στην κρίση αξιών συμπεριλαμβάνει και τα πάσης φύσεως ριάλιτι και talent shows._



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ http://www.nooz.gr/lifestyle/i-ekriksi-tou-gianni-zouganeli


ΠΑΝΤΑ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου