Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο τελευταίος Αστυνομικός...

Ο τελευταίος ένστολος για την αστυνομική δύναμη στη μεξικανική συνοριακή πόλη της Γουαδελούπης έχει ΄΄εξαφανιστεί΄΄.

Η αστυφύλακας, Ericka Gandara (φωτογραφία της αριστερά μετά από επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα), απήχθη από το σπίτι της στην Γουαδελούπη, νωρίς στις 23 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Arturo Sandoval, εκπρόσωπος του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα στην πολιτεία της Τσιουάουα. Η GANDARA ήταν η τελευταία που είχε επιζήσει του αστυνομικού τμήματος, αρκετοί από τους συναδέλφους της είχαν ή...
.. σκοτωθεί σε επιθέσεις ναρκοεμπόρων ή παραιτηθεί μετά από απειλές για την ζωή και την οικογένεια τους.
Η οικογένεια της Gandara δεν έχει καταθέσει δήλωση για την εξαφάνισή της, δήλωσε ο Sandoval, και οι αρχές έμαθαν για την εξαφάνισή της από φίλους της.
‘Διεξάγεται επίσημη έρευνα για την τύχη της’, είπε ο Sandoval.
Η Guadalupe βρίσκεται στα προάστια του Χουάρες, στο Μεξικό, στα σύνορα με το Ελ Πάσο του Τέξας, και είναι το επίκεντρο της βίας και των ναρκωτικών του Μεξικού.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Μεξικού Αρτούρο Τσάβες χαρακτήρησε το Χουάρες ως ένα από τους «τρεις κύριους πόλους» του εγκλήματος στο Μεξικό.
Τον περασμένο Ιούνιο, οι εγκληματίες σε μια επίδειξη δύναμης πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δήμαρχο της Γουαδελούπης Manuel Lara Rodriguez μπροστά στην γυναίκα του και το παιδί του. Ήταν ένας ισχυρός αντίπαλος των καρτέλ των ναρκωτικών.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Notimex ανέφερε πρόσφατα ότι ‘περισσότεροι από 12.000 Μεξικανοί έχασαν τη ζωή τους το 2010 λόγω του ναρκοπολέμου’!_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου