Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας οι νέες ταυτότητες...............

Νέες ταυτότητες σε σχήμα πιστωτικής κάρτας, υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας, στα πρότυπα των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού, αναμένεται να αποκτήσουν σε μερικά χρόνια οι Έλληνες πολίτες.
Την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων με δικλίδες ασφαλείας ώστε να είναι αδύνατη η πλαστογράφησή τους σκοπεύουν σύμφωνα με πληροφορίες να αναλάβουν τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Έκδοσης Διαβατηρίων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα αρχίσει η σχετική διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων για τους πολίτες και ποιες θα είναι οι τεχνικές ασφαλείας. Αναμένεται να έχουν παρόμοιες τεχνικές προδιαγραφές με τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού και να εκδίδονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες με τις οποίες θα εφοδιαστεί σταδιακά μέχρι τον Ιούνιο όλο το αστυνομικό προσωπικό- αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες- παρουσίασαν χθες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων Ταξίαρχος Γιώργος Καμπέρης.

Οι νέες ταυτότητες των αστυνομικών έχουν μέγεθος πιστωτικής κάρτας και διαθέτουν τρία επίπεδα ασφαλείας, ορατά και αόρατα. Στις τεχνικές ασφαλείας περιλαμβάνεται το ειδικό σχέδιο του φόντου, εκτύπωση με ιριδισμό, με πολύχρωμες μεμβράνες και μικροσκοπική γραφή.

Αδύνατη η πλαστογράφηση
Παράλληλα χρησιμοποιείται ειδική μεμβράνη ασφαλείας, η οποία είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί. Η μεμβράνη κατασκευάζεται αποκλειστικά για το έντυπο της ταυτότητας που περιλαμβάνει ειδικά ολογραφήματα μεταβλητής εικόνας και μικροεκτυπώσεις αόρατες διά γυμνού οφθαλμού. Σε κεντρική υπηρεσία η οποία θα εκδίδει έγγραφα με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας σκοπεύει να μετατρέψει τη Διεύθυνση Διαβατηρίων η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη η αρμόδια Διεύθυνση έχει αναλάβει την έκδοση των νέων διαβατηρίων, των νέων αδειών ικανότητας οδήγησης, καθώς και την έκδοση των 55.000 νέων δελτίων ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού. Η συγκεκριμένη Υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2006 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2009 έχει εκδώσει 2.281.327 διαβατήρια, ενώ πέρσι έχει εκδώσει 587.047

Νέες άδειες ικανότητας οδήγησης.

Στους στόχους της Υπηρεσίας είναι να αναλάβει την έκδοση τίτλων σπουδών και άλλων εγγράφων, όπως άδειες παραμονής, ώστε να είναι δύσκολη η πλαστογράφησή τους
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου