Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ..

Τραυματίστηκε ο Γραμματέας Νεολαίας Συνασπισμού. 
Ο Νάσος Ηλιόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, στο Τμήμα Πληροφορικής. Δραστηριοποιήθηκε στην ΑΡΕΝΑ-ΑΣΟΕΕ και στη Νεολαία Συνασπισμού. Διετέλεσε Γραμματέας Σπουδάζουσας Αθήνας της οργάνωσης, ενώ σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού της Συμβουλίου. Συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για την παιδεία τον Ιούνιο του 2006 και στην προετοιμασία του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. 

Πριν δυο μέρες έγραφε στην ΑΥΓΗ:.................


΄΄Μια έκρηξη που θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να φοβίζει τους από πάνω. Πρώτα από όλα γιατί σε ένα κόσμο που ακόμα και η καταστροφή μιας ολόκληρης κοινωνίας πρέπει να γίνεται «με πλάνο» μέσα από διαδικασίες ελεγχόμενης χρεωκοπίας ο Δεκέμβρης ανέδειξε το μεγαλείο του αστάθμητου. Μια διαδικασία έξω από νομοτέλειες, μια συνάντηση οργής, αγανάκτησης αλλά και δημιουργίας και πάθους ενάντια στην παραίτηση.
Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η σπίθα. Ο Δεκέμβρης του 2008 είχε δύο πρόσωπα. Το ένα ήταν το νεολαιίστικο, το μαθητικό. Μια ολόκληρη γενιά που πλημμύρισε τους δρόμους κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη της χώρας. Μια γενιά που έμαθε τι πάει να πει αγώνας, συλλογικότητα, αλληλεγγύη αλλά και καταστολή. Το δεύτερο πρόσωπο του Δεκέμβρη ήταν αυτό της εργασιακής επισφάλειας και της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Χρειάστηκε μια δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, μια γυναίκα, μετανάστρια συνδικαλίστρια για να φωτιστεί ένα ολόκληρο καθεστώς ακραίας εκμετάλλευσης.
Οι εργολαβίες που έχουν «ανθίσει» ακόμα και στο εσωτερικό των δημόσιων υπηρεσιών κάτω από τις ευλογίες του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης αλλά και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που στηρίζει ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Ο Δεκέμβρης έδειξε μια κοινωνική διαθεσιμότητα και μία ανάγκη. Ο Δεκέμβρης δεν ήταν η απάντηση αλλά η ερώτηση. Μια ερώτηση στην οποία μέχρι σήμερα η πρακτική μας δεν έχει καταφέρει να απαντήσει. Το να το παραδεχτούμε αυτό είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη διαθεσιμότητα του Δεκέμβρη που σταδιακά μετατρέπεται σε παραίτηση και συλλογική κατάθλιψη σε οξυγόνο και ελπίδα για όλους εμάς που πραγματικά σήμερα τα χρειαζόμαστε΄΄.


Δυο ημέρες μετά, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» τραυματισμένος στο κεφάλι, ύστερα από επίθεση που -όπως υποστηρίζουν στελέχη του κόμματος (?) -δέχτηκε από αστυνομικούς, νωρίς το μεσημέρι, έξω από τα δικαστήρια, στην Ευελπίδων. Ο γραμματέας της νεολαίας Συνασπισμού και άλλα μέλη του κόμματος, είχαν μεταβεί στο χώρο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα 31 άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων, στο κέντρο της Αθήνας. Στις 15.30 μετέβη στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συριζα, Αλέξης Τσίπρας.


Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούν να επικαλεστούν οι του ΣΥΡΙΖΑ  ότι τον έδειραν επίτηδες οι μπάτσοι γιατί .........είχαν διαβάσει το άρθρο!
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου