Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τύμπανα πολέμου στην χερσόνησο................

Στη μεγαλύτερη άσκηση με πραγματικά πυρά προχωρούν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας κοντά στη στρατιωτικοποιημένη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα
Πρόκειται για τη συνέχεια των ασκήσεων που πραγματοποιεί η Σεούλ έπειτα και από την επίθεση από βορειοκορεάτικες συστοιχίες πυροβολικού που δέχθηκε το Νοέμβριο η νήσος Γιονγκπιόνγκ.
Τα 3ήμερα στρατιωτικά γυμνάσια στα ανοικτά ων ανατολικών ακτών της χερσονήσου έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, οι ασκήσεις εξελίσσονται περίπου 100 χλμ. νότια της θαλάσσιας μεθορίου με τη Βόρεια Κορέα και σε αυτές συμμετέχουν τουλάχιστον έξι σκάφη του εγχώριου πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι.........................
 στα γυμνάσια, θα συμμετέχουν μονάδες πυροβολικού, μαχητικά αεροσκάφη και ο μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτών που έχει κινητοποιηθεί ποτέ εγχωρίως εν καιρώ ειρήνης.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν και πάλι ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τη Σεούλ και εκτιμάται ότι η σημερινή εξέλιξη θα εξοργίσει την Πιονγκγιάνγκ.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου