Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν εργάζονται στις αστικές συγκοινωνίες, κάνουν ΄΄στάση εργασίας΄΄ λένε και διαμαρτύρονται οτι ο Κοινωνικός Αυτοματισμός λειτουργεί εναντίον τους!
Επειδή όμως έχω προσωπική άποψη ,θα απλοποιήσω λίγο την μισθολογική πραγματικότητά τους και θα δούμε τι δεν μας λένε.
Λοιπόν, το επίδομα ΄΄έγκαιρης προσέλευσης΄΄ ΔΕΝ το παίρνουν, το ΠΑΙΡΝΑΝ όμως, είναι το πρώτο που έκοψε η Κυβέρνηση πέρισυ, το επίδομα ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ οχήματος το ΠΑΙΡΝΟΥΝ και σήμερα, όπως ΠΗΡΑΝ επίσης και το μεροκάματο των προηγούμενων κοινητοποιήσεων, μια και έβαλαν στις μισθοδοτικές καταστάσεις τους ότι εκέινες της ημέρες….. ΕΙΧΑΝ ΡΕΠΟ, ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! 
Συνδκαλιστής οδηγός  λοιπόν, φέρεται να πηγαίνει στην δουλεία του το πρωι και δεν εργάζεται γιατί...
.... δεν υπάρχει έλλειψη οδηγών, έχουν βγεί τα δρομολόγια την προηγούμενη και ΄΄επιστρέφει΄΄ σπίτι του με ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ! 
Την επομένη που έχει ΡΕΠΟ παει και το εργάζεται και παίρνει και υπερωρία και επίδομα εργασίας πέραν του πενθημέρου και επίδομα ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ!
Το επίδομα ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ είναι της τάξεως των 40€ για τον πρωτοδιόριστο και 100€  για τον ΄΄παλιό΄΄!
Δηλαδή, την ίδια ημέρα, ο παλιός εργαζόμενος σε δύο υπολειτουργούσες διαδρομές (στο κέντρο Αθηνών ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΑΝΙΉΛ-ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ) μπορεί να πάρει επίδομα 200€ χωρίς να υπολογίζεται το μεροκάματο!
΄Ενας απλός πρωτοδιόριστος οδηγός λοιπόν παίρνει μισθό ΜΟΝΟ 1600€ ΒΑΣΙΚΟ ,αλλά δεν μας λένε πόσα παίρνει ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ?
Δεν μας λένε επίσης αν αυτά τα επιδόματα δίνονται και στους Πυροσβέστες όταν παραλαμβάνουν ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ οχήματα? αν δίνονται στους Στρατιωτικούς όταν παραλαμβάνουν ΤΑΝΚΣ ή στους οδηγούς της ΔΕΛΤΑ,ΜΕΒΓΑΛ ….όταν παραλαμβάνουν ΦΟΡΤΗΓΑ ΨΥΓΕΙΑ 16 ΜΕΤΡΩΝ!
Αυτά προς το παρόν. Αυτό είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ_
farmaki

11 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Η ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ.Η ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ.ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝ ΕΠΕΡΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΩΡΑ ΔΝ 8Α ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ 8Α ΖΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΓΗΣΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΣΤΗΜΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΟΥ ΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εσυ που οπως φαινεται ολα τα ξερεις εχεις δει στη ζωη σου ποτε εξοφλητικο απο την εθελ;;;; γιατι εγω το χω στα χερια μου και δεν βλεπω πουθενα επιδομα εγκαιρης προσελευσης εδω και 12 χρονια που ειμαι στην εθελ,το ρεπο μας αμα θελουμε το εργαζομαστε και τα μισα λεωφορεια βγαινουν γιατι εμεις τα δουλευουμε αρα πρεπει να τα πληρωθουμε κανεις δεν δουλευειο τσαμπα ισως μονο εσυ που αγαπας την πατριδα οσο για το παραλαβης παραδοσης ειναι δινεται καθε μηνα εξυπνε και οχι καθε μερα αρα ειναι λαθος η πληροφορηση σου,και εαν εχεις κι αλλες τετοιες καλες πληροφοριες γραψε για να σου απαντησω να μαθαινεις πες μας ομως και τη δουλεια κανεις εσυ;; ετσι δεν ειναι το σωστο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν στα έχουν πει καλά και απ' αυτά που ανέφερες δεν ισχύει τίποτα, εκτός το παραλαβη-παράδοσης και όχι τα ποσά που αναφέρεις.
    Όσο για τους υπόλιπους που αναφέρεις, οι μισοί είναι στα Σώματα Ασφαλείας και δεν ισχύουν οι κανόνες και η νομοθεσία της εργασίας γιατί υπάγοντε σε άλλο καθεστως και οι τα της ΔΕΛΤΑ ΜΕΒΓΑΛ......κλπ όλοι δουλέυουν εργολαβία(είναι δικάτους τα φορτιγά) και δεν έχουν ωράριο εκτός από ορισμένους που είναι υπάλληλοι και έχουν οχτάωρο οπότε υσχύει ότι και σε 'μας, πέρα του οχταώρου είναι υπερωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακρατικο παπαγαλακι καλό το ποίημα σου.....αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα !!!!
    Αν σου αναρτησουμε ένα μισθολόγιο και τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάσεις θα ζητήσεις συγνώμη απο ένα κλάδο που εργαζετε σκληρά σε άθλιες συνθήκες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ BLOG TO ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΟΥΜΕ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!
    ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟΣ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ" ΣΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΑ? ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ! ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΩΦΛΗΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 842 ΕΥΡΩ !!! ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛ??? ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ BLOG ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι απεργοί, πλήρωσα μηνιαία κάρτα του ΟΑΣΑ δικαιούμαι τα χρήματα μου πίσω; (μάλλον όχι). Ντροπή σας κύριοι. αυτό που θα καταφέρετε είναι να τα κάνετε όλα ιδιωτικά να τελειώνουμε. Κλείστε τα όλα όλη μέρα κάθε μέρα. Τώρα πια κάνω μαθήματα για μηχανή δε θα σας έχω για πολύ ανάγκη.

    Υ.Σ. μην ακούσω ξανά ότι υποστηρίζετε την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο (εσέις οι ίδιοι δε την σέβεστε). Αν είσασταν μάγκες μπορούσατε να μας μεταφέρετε χωρίς λεφτά και όχι να κάνετε Χριστούγεννα πριν τα Χριστούγεννα.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. otan tha ginoun idiotika tha sas exei 2e to eisitirio kai me thn kinisi stous dromous ta dromologia tha einai xana ta idia kai xirotera.meriki nomizete oti me to na ginoun idiotika tha sas exei kai ena lewforio sthn porta na sas perimeni. gi'ayto kopste ths xazomares kai valte mialo !!! elate na enotoyme oloi mazi na doume ti tha kanoume giati tha mas pari h mpala olous mazi. egw tha perno 750e alla esu tha perneis 500e !!! skepsou kalitera ti grafis kai ti les. twra oso anafora ths misthodosies mas se opoion kai na ti zitiseis tha sthn dwsei na thn deis kai an pernaei kanenas ta 1600e emena tripa mou ti miti.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ BLOG ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή