Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Σαρώνει η κακοκαιρία .... κλειστά σχολεία.....

Κλειστά είναι τα σχολεία την Πέμπτη σε αρκετούς νομούς της χώρας, εξαιτίας των χιονοπτώσεωνΕιδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς Φθιώτιδας (εκτός από την περιοχή της Λοκρίδας), Τρικάλων, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Καβάλας, Λάρισας, Γρεβενών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Κοζάνης.

Χιονίζει από το τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμοτης στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία και σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Στα «λευκά» ντύθηκε.......................................
 και η Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί χιονίζει και στο κέντρο της πόλης.

Χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και νότια, καθώς και στις νησιωτικές περιοχές κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 ως 5 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 3 ως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 11 στη Δυτική Ελλάδα, 12 ως 16 ? 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 - 10 βαθμούς Κελσίου.


Νεφώσεις με βροχή, χιόνια στην Πάρνηθα και χιονόνερο σε περιοχές στα βόρεια του νομού με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική.


Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 8 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 2 ? 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νεφώσεις με χιονόνερο, λίγα χιόνια περιφερειακά της πόλης και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου