Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ....

Την 08.22΄ ώρα σήμερα σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού (ΑΩΕΜ), ο οποίος ήταν τοποθετημένος σε χώρο αποσκευών (μπαγκαζιέρα) μοτοσικλέτας, που ήταν σταθμευμένη έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85.
Είχαν προηγηθεί σε τηλεοπτικό σταθμό και εφημερίδα δύο τηλεφωνήματα αγνώστων, οι οποίοι έδωσαν χρονικό περιθώριο σαράντα (40) λεπτών και ενημέρωσαν για την ύπαρξη του μηχανισμού στην προαναφερόμενη μοτοσικλέτα, δίνοντας ταυτόχρονα τύπο, χρώμα και αριθμό κυκλοφορίας της.
Σημειώνεται ότι ....
..η εν λόγω μοτοσικλέτα, μάρκας Kawasaki , χρώματος ασημί, είχε κλαπεί τις βραδινές ώρες χθες από την περιοχή του Γαλατσίου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείστηκε η περιοχή και εκκενώθηκε το κτίριο του Πρωτοδικείου, καθώς και γειτονικά κτίρια. Στο σημείο μετέβησαν, επίσης, κλιμάκια αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β.
Από την έκρηξη δεν σημειώθηκε τραυματισμός ατόμου. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, καθώς και στην πρόσοψη του κτιρίου του Πρωτοδικείου και στις προσόψεις παρακείμενων κτιρίων (σπασμένες τζαμαρίες κλπ).
Προανάκριση ενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

2 σχόλια: