Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ελεύθερος ο ΜR WikiLeaks .............

Με επευφημίες υποδέχτηκαν οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του WikiLeaks την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον Τζούλιαν Ασάνζ με εγγύηση.
Το ποσό της εγγύησης ορίστηκε στις 240.000 λίρες (πάνω από 400.000 ευρώ).
Η επόμενη εμφάνιση του Ασάνζ ενώπιον του δικαστηρίου προγραμματίστηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2011. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σουηδοί κατήγοροι σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση για να μπλοκάρουν την απελευθέρωση Ασάνζ, μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Ο ιδρυτής του WikiLeaks δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της έφεσης......................
Οι περιοριστικοί όροι για την απελευθέρωση του Ασάνζ περιλαμβάνουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και να παραδώσει το διαβατήριό του. Επίσης, αναγκάζεται να δηλώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στο Σάφολκ και να εμφανίζεται κάθε βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί μεταξύ των ωρών 10.00-14.00 και 22.00-02.00. Τέλος, θα φορά ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι-πομπό, συνδεδεμένο με την αστυνομία.
Το ποσό που έχουν συγκεντρώσει οι εγγυητές του ξεπερνά τις 200.000 λίρες. Οι δικηγόροι του ανέφεραν επίσης ότι δέκα διεθνείς προσωπικότητες γίνονται εγγυητές του Ασάνζ. Δύο από τους εγγυητές, που προσφέρουν πάνω από 20.000 λίρες ο καθένας, έχουν υπογράψει τα έγγραφα της εγγύησης.
Δημιοσογράφοι μέσα από τη δικαστική αίθουσα δίνουν συνεχώς πληροφόρηση για τις εξελίξεις, μέσω twitter. Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα έδωσε άδεια ο δικαστής.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου