Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έγγραφα Wikileaks:Συνεχής ροή αποκαλύψεων...........

Άρχισε η ροή δημοσίευσης των απόρρητων εγγράφων που έχει στη διάθεσή του ο ιστότοπος Wikileaks, μέσω των εφημερίδων Le Monde, El Pais,Guardian,New York Times και του περιοδικού Der Spiegel. Πρόκειται για 250.000 σελίδες που περιέχουν επικοινωνίες αμερικανικών πρεσβειών σ΄ όλο το κόσμο με το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Η πρώτη παρτίδα εγγράφων που δημοσιοποιείται αφορά στο Ιράκ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η δημοσίευση των εγγράφων θα χρειαστεί αρκετές μέρες για να ολοκληρωθεί.
Η New York Times, έχουν συνεχή ροή με σχόλια και φράσεις ηγετών όλου του κόσμου που χρησιμοποιήθηκαν με αμερικανούς πρέσβεις ενώ το Der Spiegel, έχει αποκαλύψει ήδη το παρατσούκλι της Α. Μέρκελ. Τεφλόν!
Σε τηλεγράφημα προερχόμενο από τη Τεχεράνη ο Ιρανός ηγέτης Αχματινετζάντ χαρακτηρίζεται "ανισόρροπος,πολλοί μάλιστα συμφωνούν ότι είναι τρελός"! Σε άλλα έγγραφα όπου έχουν καταγραφεί συνομιλίες σαουδαράβων με αμερικανούς πρέσβεις διαφαίνεται η επιθυμία τους να "χτυπηθεί το Ιράν και να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα............................. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να το "κόψουμε" από το να το περιμένουμε",αναφέρεται χαρακτηριστικά."Πρέπει να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού",είναι μία έκφραση που σύμφωνα με τα έγγραφα χρησιμοποίησε ο βασιλιάς της Σ.Αραβίας για το Ιράν.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου