Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στα άκρα η κόντρα στα λιμάνια...........

Δεν κάνουν πίσω οι ναυτικοί οι οποίοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι και τα ξημερώματα, τις 06.00 συγκεκριμένα, της Κυριακής. Η απόφαση πάρθηκε από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ στη σημερινή συνεδρίασή της. Η απεργία των ναυτικών ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη και επρόκειτο να λήξει στις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Η απεργία αφορά τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συγκεκριμένα τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά-οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.
Η ΠΝΟ διεκδικεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα Ακτοπλοϊκά -Επιβατηγά Πλοία, Πορθμεία Εσωτερικού, Μεσογειακά Φορτηγά Πλοία και Ακτοπλοϊκά Φορτηγά Πλοία, κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.
Η ομοσπονδία των ναυτικών έχει υπογράψει συμφωνία για τη σύμβαση του 2010, με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (πλοία Αδριατικής και κρουαζιερόπλοια) με αύξηση 2%, ενώ πριν από λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία και με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τους ναυτικούς που απασχολούνται στα ποντοπόρα πλοία και προβλέπει αύξηση 1,7%, από την 1η Ιανουαρίου 2010, με αναδρομική ισχύ.
Η ΠΝΟ ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για τη δεκάμηνη απασχόληση στα ακτοπλοϊκά-επιβατηγά πλοία και την ίδρυση Ανεξάρτητου Ταμείου Ανεργίας για τους ναυτικούς.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου