Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΘΩΟΣ.

Ρε παιδιά ,ρε παιδιά, ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ πραγματικά δεν ήξερε ,το πιστεύω ακράδαντα ,ίσως ήταν ο μόνος που δεν ήξερε. Το ΒΑΤΟΠΕΔΙ βρέθηκε δίπλα του,υπήρχε δίπλα του ίσως προ της γεννήσεως του!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ:...




Εργα και ημέρες της... αγίας οικογένειας Πελέκη

 Πατέρας και γιοι δικηγόροι, η κόρη συμβολαιογράφος, μια μεγάλη δικηγορική εταιρεία στεγαζόμενη σε τεράστιο πολυτελές γραφείο στο και μια στενή και παλιά σχέση με την Εκκλησία και το Αγιον Ορος είναι μερικά από τα γνωρίσματα της οικογένειας Πελέκη.
Ζούμεν με φόβον Θεού. <<Είμεθα δικηγόροι και τίποτε άλλo>> είχε υποστηρίξει σε παλαιότερη επιστολή του προς τοΕθνος της Κυριακή ο Διονύσης Πελέκης, πατέρας της Αικατερίνης Πελέκη - Βουλγαράκη, που με την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι έκανε πάλι άνω-κάτω τη Νέα Δημοκρατία.
Το ζεύγος Βουλγαράκη σε παλιές καλές στιγμές. Στη φωτογραφία, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ναυτιλίας, με τον μητροπολίτη Πειραιά.

Αν ήθελε πάντως κανείς να είναι περισσότερο ακριβής, θα έλεγε ότι η οικογένεια Πελέκη είναι κάτι παραπάνω από μια απλή οικογένεια δικηγόρων, ενώ οι παραδοσιακοί δεσμοί της τόσο με την Εκκλησία όσο και με τη Νέα Δημοκρατία είναι δύσκολο να περάσουν απαρατήρητοι.
Η «Πελέκης δικηγορική εταιρία» είναι μετεξέλιξη του δικηγορικού γραφείου που ίδρυσε το 1963 ο Διονύσης Πελέκης. Σε αυτήν μετέχουν οι δύο γιοι του Δημήτρης και Αλέξης Πελέκης, ενώ το συμβολαιογραφικό κομμάτι χειρίζεται η κόρη του, Αικατερίνη Πελέκη.
Η «δικηγορική εταιρία ΠΕΛΕΚΗΣ» στεγάζεται σε πολυτελές γραφείο 769,45 τ.μ. διεθνών προδιαγραφών, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 10. Το γραφείο ανήκε στην Εθνική Τράπεζα και αποκτήθηκε το 2006 σε πλειστηριασμό από τη «ΔΑΛΚΑ Επενδύσεις Ακινήτων Ανώνυμη Εταιρεία» έναντι 2.025.000 ευρώ.
Η ΔΑΛΚΑ ήταν μοναδικός πλειοδότης του πλειστηριασμού και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου ήταν ο Διονύσιος Πελέκης, η Χάιδω Πελέκη (σύζυγος Διονυσίου), ο Δημήτρης Πελέκης και η Αικ. Πελέκη. Πρόκειται για μία ακόμη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στην οποία μετείχε η συμβολαιογράφος, που συνέταξε τα 31 συμβόλαια ανταλλαγών του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου.
Το καταστατικό της εταρείας ΔΑΛΚΑ καταρτίστηκε από τη συμβολαιογράφο Αθηνών Κωνσταντίνα Λάρδα - Ζαγορίτη, σύζυγο του πρώην γραμματέα της ΝΔ. Στη δεκαετία του ‘60, την περίοδο δηλαδή που ξεκινάει η επαγγελματική πορεία του Διονύση Πελέκη, εντοπίζονται και οι πρώτοι στενοί δεσμοί του με την Εκκλησία.
Ο γάμος του με τη Χάιδω, ανιψιά του γέροντα Θεόκλητου, ο οποίος ήταν ξεχωριστή μορφή του Αγίου Ορους και πνευματικός πατέρας του ηγούμενου Εφραίμ, τον έφερε κοντά στην αγιορίτικη κοινότητα.
Αφιλοκερδώς
Σήμερα ο Διονύσης Πελέκης, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες αφιλοκερδώς σε αρκετές μονές του Αγίου Ορους μεταξύ των οποίων και του Βατοπεδίου. Οπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, όταν φθάνει στο ΣτΕ μια εκκλησιαστική υπόθεση στην οποία δεν μετέχει ο Διον. Πελέκης, αυτό αποτελεί είδηση.
Ο ίδιος έχει παραδεχτεί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «χειρίστηκα το θέμα των γνωμοδοτήσεων του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων» αν και δεν μετείχε ως εκπρόσωπος της Μονής Βατοπεδίου στη δίκη της Ροδόπης. Από τα συμβόλαια των ανταλλαγών φαίνεται ότι ο ίδιος εκπροσώπησε τη Μονή στο συμβόλαιο με αριθμό 2875 που υπογράφηκε στις 13/7/2007 και συντάχθηκε από την Αικ. Πελέκη.
Ο Διον. Πελέκης πάντως έχει δηλώσει επίσης ότι «στη διαδικασία της ανταλλαγής μεταξύ Δημοσίου και Μονής δεν έλαβα μέρος. Ούτε έγραψα κάτι, ούτε επεσκέφθην, ούτε γνωρίζω, ούτε είχα καμία επαφή με το ΓΣΔΚ και τα μέλη του, με τους νομικούς συμβούλους ή τους ορκωτούς εκτιμητές».
Ολόκληρη η φαμίλια
«Δεμένη» στο άρμα της ΝΔ και διορισμένη σε κάθε επιτροπή
Οταν το 2000 εγέρθηκε το θέμα των ταυτοτήτων ο Διον. Πελέκης προσέφυγε στο ΣτΕ υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος. Στον Διον. Πελέκη απευθύνθηκε και ο έκπτωτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων όταν ανέκυψε το θέμα των πατριαρχικών γαιών. «Κληθείς υπό του τότε Πατριάρχου Ειρηναίου μετέβην εις Ιεροσόλυμα. Διεπίστωσα τις παρανομίες του Παπαδήμα. Εζήτησα επί τόπου έγερσιν αγωγών και μηνύσεων. Στις αρνήσεις και υπεκφυγές του του υπέβαλα πολυσέλιδον γραπτήν παραίτησιν, άμα τη επιστροφή μου» έχει πει παλαιότερα.
Ο γιος του Διονύση Πελέκη, Δημήτρης, από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει στον σύλλογο φίλων Αγίου Ορους. Ηταν δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου στα περισσότερα συμβόλαια που συνέταξε η αδελφή του Αικατερίνη. Μια ιστορία παράλληλη είναι και αυτή που συνδέει τον Διον. Πελέκη και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ίδιος ήταν στέλεχος της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία τη δεκαετία του ’80 και μέλος της ΟΚΕ Δικαιοσύνης του κόμματος. Η Αικατερίνη και ο Δημήτρης Πελέκης ήταν στελέχη της ΔΑΠ όταν φοιτούσαν στη Νομική Σχολή, ενώ ο Δημήτρης Πελέκης ήταν υποψήφιος του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία στις εκλογές του 2007. Οπως παραδέχθηκε ο πατέρας του, το κόμμα τον ειδοποίησε μόλις 18 ημέρες πριν. Το 1985 ο Δημήτρης Πελέκης «πρωταγωνίστησε» σε προεκλογική αφίσα με σλόγκαν: «Γιατί να αρχίσεις τη ζωή σου με ανεργία; Ψήφισε φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία».
Ο Δημ. Πελέκης διορίστηκε από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και τον Ιούνιο του 2006 αδιαλείπτως από τον Γ. Βουλγαράκη ως μέλος της ομάδας διαμόρφωσης αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η τελευταία ανανέωση έγινε από τον Β. Πολύδωρα, που διαδέχθηκε τον Γ. Βουλγαράκη. Το 2007 ο Δημ. Πελέκης με απόφαση του Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος είχε μετακινηθεί στο υπ. Πολιτισμού, διορίστηκε στο ΔΣ της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Λίγο νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2006, ο πατέρας του Διον. Πελέκης τοποθετήθηκε από τον υπ. Πολιτισμού ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρου Εθνομουσικολογίας. Διορίσθηκε επίσης μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού με αντικείμενο την καταπολέμηση της αρχαιοκαπηλίας. Ο τρίτος αδελφός της οικογένειας, Αλέξης Πελέκης, διορίσθηκε τον Αύγουστο του 2006 μέλος του Συμβουλίου εκκαθάρισης του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ? Θεσσαλονίκη ’97.
Ο... άλλος Εφραίμ
Το 1996 ο Πελέκης πρωτοστάτησε σε εκστρατεία αγιοποίησης του Οσίου Εφραίμ. Την σχετική επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο υπέγραφε και ο Γ. Βουλγαράκης. Το 1999 ιδρύθηκε ο «Σύλλογος φίλων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης», ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Διον. Πελέκης. Τη Μονή Οσίου Εφραίμ εκπροσώπησε ο Πελέκης στην αντιδικία που είχε με τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα. Υστερα από δικαστική μάχη στην οποία αναμείχθηκαν και μαγνητοφωνημένες ροζ συνομιλίες του πρώην μητροπολίτη, ο Παντελεήμων καθαιρέθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Για την κατάθεση - βόμβα
Ακολούθησε τη «γραμμή» του πατέρα της και όχι του Βουλγαράκη
Τη διαβεβαίωση ότι ο ίδιος δεν είχε ιδέα για το τι επρόκειτο να καταθέσει η σύζυγός του το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι δίνει ο κ. Γ. Βουλγαράκης. Θέση που ?προφανώς? δεν γίνεται εύκολα πιστευτή.
Ωστόσο, εάν πράγματι απορριφθεί αυτό το επιχείρημα, τότε η επόμενη εξήγηση που δίνεται είναι πως υπήρξε μια συνωμοσία των οικογενειών Βουλγαράκη και Πελέκη με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή αλλά και τους στενούς συνεργάτες του, κ. Αγγέλου και Ρουσόπουλο. Ο δεύτερος, σημειωτέον, διατηρεί και συγγενικούς δεσμούς με τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.
Πολιτικά δεν μπορεί να εξηγηθεί πάντως η θεωρία της συνωμοσίας, καθώς ο κ. Βουλγαράκης δεν είχε να κερδίσει τίποτε από αυτό. Πολιτικά βρίσκεται εδώ και μήνες στο περιθώριο, κι αν ακόμη πίστευε ότι μπορεί να έχει μια δεύτερη ευκαιρία, έστω έπειτα από χρόνια, μετά την κατάθεση της συζύγου του δύσκολα θα του δοθεί από όποιον ηγέτη της κεντροδεξιάς.
Αρα πολιτικά θα τον εξυπηρετούσε η σιωπή με την ελπίδα κάποια στιγμή αργότερα να δώσει τη δική του «μάχη» για μια ολική επαναφορά, με αβέβαια όμως αποτελέσματα.
Η κυρία Πελέκη από την πλευρά της θα μπορούσε να ακολουθήσει την τακτική που συμπυκνώνεται στη φράση του Σαμψών «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», εφόσον δεν έχει τίποτε πλέον να χάσει. Η ίδια δηλώνει ότι έχει πληγεί και προσωπικά και οικογενειακά από την υπόθεση του Βατοπεδίου. Δίπλα της σε αυτή τη φάση βρίσκεται ο πατέρας της, ο εκρηκτικός δικηγόρος κ. Διον. Πελέκης, ο οποίος από τον Σεπτέμβρη του 2008 είχε καταστήσει σαφές ότι δεν θα διστάσει να εμπλέξει στην υπόθεση κορυφαίους πολιτικούς παράγοντες.
Δεν μετανιώνει
Ο «Βουλγαράκης δεν έχει σχέση με το Βατοπέδι, άλλοι έχουν» είχε προειδοποιήσει τότε (Αντέννα), προκαλώντας ανησυχία στους ενοίκους του Μαξίμου, εκείνη την εποχή. Προφανώς, λοιπόν, η κυρία Αικ. Πελέκη ακολουθεί τη «γραμμή» του πατέρα της και όχι του συζύγου της.
Το εάν ο κ. Βουλγάρακης γνώριζε εκ των προτέρων ή όχι για την κατάθεση - βόμβα της κυρίας Πελέκη ίσως δεν έχει τόση σημασία. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη σύζυγό του από το να δημιουργήσει ?εκ νέου? ένα εκρηκτικό κλίμα στη ΝΔ, στοχοποιώντας πλέον τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό.
Η ίδια δεν δείχνει να μετάνιωσε που είπε στην προανακριτική τα όσα είπε. Είναι επίσης βέβαιο πως δεν πρόκειται περί? λάθους. Εκφράζει, ωστόσο, την πικρία της για το ότι κάποιοι επιλέγουν τη σιωπή, αφήνοντας άλλους να βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υπόθεσης για την οποία δεν ευθύνονται.
Εφόσον εμμείνει σε αυτήν την τακτική μέχρι τέλους, τότε είναι βέβαιον ότι το θέμα θα έχει συνέχεια και ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου η κυρία Πελέκη θα υποχρεωθεί να αποδείξει τα λεγόμενά της για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά και για το ποιος ήταν ο βασικός συντονιστής και ο «ιθύνων νους» του όλου εγχειρήματος...

Γιάννης Σαραντάκος

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου