Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο............


Σάββατο 27-11-2010
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Μακεδονία και την Θράκη όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο βόρειο Ιόνιο, την Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο εώς ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και:
-στα δυτικά από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.    
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή 28-11-2010 .....................
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Θράκη όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυρούς και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο:
-στα δυτικά από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με περαιτέρω βελτίωση του καιρού και με τις βροχές να περιορίζονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι την Πέμπτη όπου θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των Δ ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας και ένταση των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια.
Δημήτρης Καμπόλης
Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου