Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Ο ιστότοπος Wikileaks πρόκειται να δημοσιοποιήσει "άκρως απόρρητα" έγγραφα που αφορούν τις σχέσεις των ΗΠΑ με πάρα πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα...
...Σύμφωνα με μήνυμα του Wikileaks στο Tweeter, η νέα δημοσιοποίηση θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη του Οκτωβρίου, όταν ήρθαν στο φως χιλιάδες μυστικά έγγραφα του Πενταγώνου για τον πόλεμο στο Ιράκ, προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή στους πρεσβευτές των ΗΠΑ που βρίσκονται σε χώρες τις οποίες θα αφορούν οι αποκαλύψεις, να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις.
Στα προς δημοσιοποίηση έγγραφα λέγεται ότι θα περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεγραφήματα του αμερικανικού ΥΠΕΞ, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για Ρώσους αξιωματούχους και με πληροφορίες για καταγγελίες περί διαφθοράς πολιτικών  του Αφγανιστάν και άλλων χωρών της Κεντρικής Ασίας.
Η αραβόφωνη εφημερίδα του Λονδίνου "Αl Hayat" κάνει, επίσης, λόγο για ντοκουμέντα που δείχνουν ότι η Τουρκία βοήθησε την Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Η "Washington Post" γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει τους Κούρδους αντάρτες του PKK, ενώ η ισραηλινή εφημερίδα "Haaretz" αναφέρει ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε το Ισραηλινό ΥΠΕΞ ότι τα έγγραφα μπορεί να ταράξουν τις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις.
Στο φως θα έρθουν επίσης και έγγραφα που αφορούν και τη χώρα μας και συγκεκριμένα την περίοδο 2006 - 2009 της διακυβέρνησης ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και σχετίζονται με τις συζητήσεις για το ΝΑΤΟ, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό, το Κυπριακό και τις σχέσεις με την Αλβανία._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου