Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ανοιξιάτικος χειμώνας............!!!

  Οι ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες ημέρες στα μέσα του Νοεμβρίου έχουν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται πότε θα μας επισκεφθεί φέτος ο χειμώνας. Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι πρωτοφανείς για την Ελλάδα, που πέρασε πέρυσι σχεδόν ανοιξιάτικα Χριστούγεννα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται δύο βαθμούς υψηλότερα από το κανονικό για την εποχή επίπεδο και δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες.

   Παράξενες διαθέσεις θα έχει ο καιρός και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χαμηλότερες του κανονικού θα είναι οι θερµοκρασίες στη Δυτική Ευρώπη από τον Νοέµβριο έως τον Ιανουάριο. Αντίθετα, στη Σκανδιναβία και την Ανατολική Ευρώπη οι θερµοκρασίες θα είναι υψηλότερες από το συνηθισµένο................
    Όσον αφορά τη Νότια Ευρώπη που µας αφορά, η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει: για τον Νοέµβριο πιο χαµηλές θερµοκρασίες από το κανονικό, εκτός από τα ανατολικά. Για τον Δεκέµβριο υψηλότερες θερµοκρασίες από το σύνηθες για την εποχή, εκτός από τα δυτικά. Για τον Ιανουάριο υψηλότερες θερµοκρασίες από τη µέση τιµή.

    Μία ακόμη επίπτωση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη καταγράφει νέα έρευνα στην οποία αναφέρεται ότι οι χειμώνες στο Βόρειο Ημισφαίριο και ειδικά στην Ευρώπη θα είναι ολοένα και πιο ψυχροί. Σύμφωνα με ειδικούς του Ινστιτούτου Ερευνών Κλιματικών Επιπτώσεων Ρotsdam στη Γερμανία, η συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων στις αρκτικές περιοχές προκαλεί μια αλυσιδωτή ατμοσφαιρική αντίδραση, τελικό αποτέλεσμα της οποίας είναι να αυξάνεται το ψύχος κατά τη χειμερινή περίοδο στις περιοχές του Βορείου Ημισφαιρίου.

    Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρώπη έχει γνωρίσει σφοδρούς χειμώνες που σύμφωνα με τους Γερμανούς επιστήμονες, είναι προάγγελος μια εποχής όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες το χειμώνα στη Γηραιά Ήπειρο θα είναι σύνηθες φαινόμενο. 
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.ana-mpa.gr/

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου