Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο............


Σάββατο 20-11-2010
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στα νησιά του Ιονίου και θα σημειωθούν βροχές και παροδικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΝΑ μέτριους και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και:
-στα δυτικά από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.    
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυριακή 21-11-2010 ..................... 
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές κα
ταιγίδες στα νησιά του Ιονίου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, στο νότιο Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και:
-στα δυτικά από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι την Τρίτη το πρωί θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα τη χώρας με τον κύριο όγκο των φαινομένων πάντως να επικεντρώνεται στα δυτικά προσήνεμα (νησιά Ιονίου, δυτική Ελλάδα, ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάννησα). Παράλληλα θα ενισχυθούν οι ΔΝΔ άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι το Σ/Κ όπου θα έχουμε ενίσχυση των Β ανέμων, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής καθώς και στα ορεινά/ημιορεινά της βόρειας Ελλάδας.
Δημήτρης Καμπόλης
Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου