Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Νεκρός Χριστιανός στην Άιγυπτο

Ένας διαδηλωτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν καθώς εκατοντάδες ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΟΠΤΕΣ διαδηλωτές αντιπαρατάχθηκαν με την Αιγυπτιακή Αστυνομία μετά την απόρριψη αιτήσεως τους για την ανέγερση εκκλησίας .
Το Al Jazeera μεταδίδει.... 
...ότι ο Χριστιανός διαδηλωτής σκοτώθηκε απο πυρά των Δυνάμεων Ασφαλείας. 
Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω απο ένα Δημοτικό κτήριο στο προάστιο του Καϊρου ΓΚΙΖΑ όταν οι αρχές σταμάτησαν τις εργασίες ανέγερσης Εκκλησίας επικαλούμενες οτι η Χριστιανική κοινότητα παραβίασε την πολεοδομική άδεια.
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και βόμβες μολοτοφ στις Αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ανταπέδωσαν με καπνογόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.
Πηγές αναφέρουν ότι 93 διαδηλωτές συνελήφθησαν
Περίπου 15 διαδηλωτές καθώς και 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής.
Ο Samuel Ibrahim ένας απο τους διαδηλωτές ανέφερε στο πρακτορείο REUTERS ΄΄κοιτάξτε μας πετάει πέτρες αυτή η κυβέρνηση και όλα αυτά για ΜΙΑ εκκλησία, σε κάθε δρόμο υπάρχει ένα Τζαμί και σε κάθε Εκκλησία δίπλα επίσης΄΄.
Οι Χριστιανοί αποτελούν το περίπου το 10% απο τα 79 εκατομυρία του πλυθησμού  της Αιγύπτου και συχνά διαμαρτύρονται για θρησκευτικό διαχωρισμό απο τους Μουσουλμάνους.
Οι άδειες ανέγερσης Εκκλησιών είναι συχνά πεδίο τριβής,  καθώς οι Χριστιανοί επικαλούνται ότι δεν τους εγκρίνονται με την ίδια άνεση που έχουν οι Μουσουλμάνοι.
΄΄Δεν είχαν την νόμιμη άδεια ,αλλά άδεια για κοινωνικό κέντρο ,είμαι έτοιμος να τους βοηθήσω να πάρουν την σωστή άδεια΄΄ δήλωσε ο κυβερνήτης της ΓΚΙΖΑ Sayyed Abdel-Aziz.
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου