Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ....

Αναρωτιούνται στο ΒΗΜΑ με το παρακάτω Άρθρο γιατί καθυστερεί η επιβολή Δικαιοσύνης! 
Αν αναρωτιέστε και εσείς γιατί καθυστερούν οι υποθέσεις της Δικαιοσύνης, θα σας το εξηγήσω εγώ: Δικαστές, Εισαγγελείς ,Δικηγόροι και όλος αυτός ο θίασος ασχολούνται με τον προσωπικό τους πλουτισμό ή με την πολιτική τους καριέρα ,με τις υψομετρήσεις σβετλάνων και ....
...μαύρων διαμαντιών,με τις εταιρίες δολοφόνων,τις όποιες διαθήκες άκληρων πολιτών,την περιουσία της εκκλησίας κ.ο.κ.. Εκεί όμως που δίνουν ρέστα είναι οι περίοδοι των γιορτών, ....για να μπορέσουν να πάρουν άδειες χωρίς να φαίνονται εκκρεμότητες στα γραφεία τους ,επιστρέφουν και κολλάνε τις δικογραφίες για ψίλου πήδημα ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα να χαρούν τις τζάμπα διακοπές τους ,εγχώρια ή στο εξωτερικό ,με κότερα ή τζάκια ανάλογα με την εποχή.
Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν τρέχει η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα , γιατί ασελγούν στο κορμί της κάθε λογής κατεργάρηδες ,...
χωρίς να επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου!_
farmaki


(ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ) «Εκρηκτικές» διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των εκκρεμών υποθέσεων και των καθυστερήσεων στα ελληνικά δικαστήρια καθώς για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 18 χρόνια! Την ίδια στιγμή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καραδοκεί για να καταδικάσει ακόμη μία φορά τη χώρα μας. Οι προσδιορισμοί των υποθέσεων στην Αθήνα γίνονται πλέον το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ οι αναβολές των δικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ότι μια υπόθεση δεν θα αναβληθεί ακόμη και 36 φορές, όπως έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ραγδαία αυξητική τάση του αριθμού των εκκρεμών υποθέσεων στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία έχει λάβει τραγικά ανησυχητικές διαστάσεις καθώς παράλληλα αυξάνονται τα οργανικά κενά σε δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους. Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατακόρυφα μετά τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων στις γραμματείες των δικαστηρίων.
Θέλεις μπάρμπα στην Κορώνη
Δικηγόροι, θέλοντας να καταδείξουν το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει φθάσει στα επίπεδα της αρνησιδικίας, ανέφεραν ότι υπάρχει υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία μέσα σε εννέα χρόνια αναβλήθηκε 36 φορές(!) και ουδείς στοιχηματίζει ότι δεν θα αναβληθεί ξανά! Η υπόθεση έφθασε στο ΣτΕ το 2001 έπειτα από αναίρεση εφετειακής απόφασης. Κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση αυτή έχει στην «πλάτη» της ακόμη μια πενταετία περιπλάνησης στα διοικητικά δικαστήρια. Και δεν είναι η μόνη, καθώς 53 υποθέσεις έχουν αναβληθεί από 15 φορές και πάνω στο ΣτΕ. Μειδιώντας μάλιστα οι δικηγόροι έλεγαν ότι μία από τις υποθέσεις που έχει αναβληθεί 28 φορές τη χειρίζεται συνάδελφός τους η οποία κατά τις τελευταίες εκλογές κατέλαβε θέση στα έδρανα της Βουλής. «Την ανέλαβε... ασκούμενη και έφθασε βουλευτής αλλά ακόμη να τελεσιδικήσει η υπόθεση» τονίζουν με σκωπτική διάθεση. Οι δικηγόροι τονίζουν ότι υπάρχει άλλη υπόθεση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο που η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε το 2000, δικάστηκε ύστερα από 23 αναβολές τον Απρίλιο του 2008 και, παρά την πάροδο μιας δεκαετίας, απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Δεν παραλείπουν μάλιστα να υπενθυμίσουν ότι δικαστίνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναγκάστηκε να δημοσιεύσει εκτάκτως μέσα σε 48 ώρες «ξεχασμένη» για δύο χρόνια στα συρτάρια της απόφαση, αφού προηγήθηκε ερώτηση στο Κοινοβούλιο με την οποία βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί τι γίνεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση και τους λόγους που καθυστερεί η έκδοση της απόφασης. Δηλαδή, «πρέπει να έχεις μπάρμπα βουλευτή στην Κορώνη για να μπορεί να εκδοθεί μια απόφαση» προσέθεσαν οι δικηγόροι.
Παίρνουν σειρά το 2014
Ο τεράστιος όγκος των εκκρεμών υποθέσεων έχει ως συνέπεια οι προσδιορισμοί των νεοεισαχθεισών υποθέσεων να γίνονται έπειτα από μια τετραετία. Το 2014 προσδιορίζονται οι υποθέσεις στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών και το 2013 στο Πενταμελές και Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το πρώτο εξάμηνο του 2012 γίνονται πλέον οι προσδιορισμοί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Να σημειωθεί ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις στο Εφετείο Αθηνών το περασμένο έτος έφτασαν στις 42.970.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την τελευταία δεκαετία σε σύνολο 392 παραβάσεων της χώρας μας που κατέγραψε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι 354 αφορούν το δικαίωμα των πολιτών σε δίκαιη δίκη και σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης. Οι ευρωπαϊκές αυτές καταδίκες για τις καθυστερήσεις μεταφράζονται σε αποζημιώσεις που υποχρεώνεται να καταβάλει η Ελλάδα σε πολίτες που οι υποθέσεις τους τελεσιδίκησαν έπειτα από χρόνια. 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=363827&dt=30/10/2010#ixzz16b7R8yXq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου