Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks......συνέχεια............

Ενδεχόμενη κατάρρευση της Βόρειας Κορέας: Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας  συζήτησαν τις προοπτικές για μια ενοποιημένη Κορέα. Οι ΗΠΑ θεώρει ότι τα  οικονομικά προβλήματα της Βόρειας Κορέας θα δημιουργήσουν τριβές μέσα στη χώρα................................

Διαπραγματεύσεις  για να αδειάσουν οι φυλακές  του  Γκουαντάναμο : Όταν Αμερικανοί διπλωμάτες πίεσαν άλλες χώρες για την επανεγκατάσταση των κρατουμένων, αυτές φανήκαν απρόθυμες.
Υποψίες διαφθοράς στην αφγανική κυβέρνηση: Όταν ο αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το περασμένο έτος, οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με τη διοίκηση επιβολής φαρμάκων ανακάλυψε ότι ο ίδιος μετέφερε 52 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
hacking υπολογιστων  : Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κίνας παρείσφρησε  σε συστήματα υπολογιστών της Google σε αυτή τη χώρα. Η πειρατεία της Google ήταν μέρος μιας συντονισμένης εκστρατείας δολιοφθοράς που διενεργήθηκε  από πράκτορες της κυβέρνησης, ιδιώτες εμπειρογνώμονες ασφάλειας και «παράνομους» του Διαδικτύου που προσλαμβάνονται από την κινεζική κυβέρνηση.
Μια ενδιαφέρουσα συμμαχία: Αμερικανοί διπλωμάτες στη Ρώμη, αναφέρθηκαν ότι το  2009 υπήρχε στενή σχέση μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, και του  Ιταλού  πρωθυπουργού  Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Υπήρξαν "πλούσια δώρα , "προσοδοφόρες συμβάσεις σε ενέργεια.
Ο  Μπερλουσκόνι "εμφανίζεται όλο και περισσότερο να είναι το φερέφωνο του Πούτιν» στην Ευρώπη. Οι διπλωμάτες Σημειώνεται επίσης ότι ενώ ο  Πούτιν έχει υπεροχή έναντι όλων των άλλων δημοσίων προσώπων στη Ρωσία.
Παραδόσεις όπλων σε αντάρτες: προμήθεια όπλων στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, η οποία έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο απόθεμα από το 2006 μετά τον  πόλεμο με το Ισραήλ. Μια εβδομάδα μετά τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ υποσχέθηκε σε ανώτατους αξιωματούχους του υπουργείου ότι δεν θα στείλει "νέα" όπλα στη Χεζμπολάχ.
Συγκρούσεις με την Ευρώπη για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν την  Γερμανία το 2007 για  τη μη εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης κάποιων υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που εμπλέκονται σε  βιαιοπραγία κατά την οποία ένας αθώος Γερμανός πολίτης με το ίδιο όνομα που είχε κάποιος  ύποπτος  απαχθεί και κρατιόταν  για μήνες το Αφγανιστάν.
"Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Ιρανούς", παρατήρησε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Abdullah bin Abdulaziz, τον Μάρτιο του 2009,  στον πρώην  σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν.  "Το Ιράν είναι "ένας τυχοδιώκτης με αρνητική έννοια, ο Θεός να μας διαφυλάξει από τις αμαρτίες τους".

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου