Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Εδώ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.......Εδώ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.......

Ξεκίνησαν και κορυφώνεται την Τετάρτη το τριήμερο μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Πάνω από 7.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην εφαρμογή των μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναμένεται να φτάσουν και από την επαρχία.Αναφορικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, ο σχεδιασμός είναι περίπου ίδιος με πέρσι, αλλά τα μέτρα αναμένονται αυστηρότερα.
Η ηγεσία έχει δώσει εντολές να είναι
ιδιαίτερα προσεκτικές οι δυνάμεις και να μη δώσουν την παραμικρή αφορμή για πρόκληση επεισοδίων. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη φύλαξη κυβερνητικών κτιρίων που βρίσκονται στο δρόμο των διαδηλωτών.
Σε στενό κλοιό θα βρίσκεται όλη η περιοχή των Εξαρχείων, ενώ ομάδες συλλήψεων της Ασφάλειας θα κινούνται σε όλο το κέντρο της Αθήνας και θα προχωρούν σε ελέγχους και «προληπτικές προσαγωγές».

«Πονοκέφαλος» για τους αστυνομικούς αποτελεί η συγκέντρωση που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο Πολυτεχνείο από το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εν τω μεταξύ, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ζητήσει από την πανεπιστημιακή κοινότητα να κλείσει από το μεσημέρι της Δευτέρας τις πύλες των ιδρυμάτων, για να μην μπορούν να καταφύγουν από πριν εκεί ομάδες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια.
Από την πλευρά τους, οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν φέτος αυξημένη περιφρούρηση εντός του κτιρίου του Πολυτεχνείου, ενώ ο πρύτανης Σ.Σιμόπουλος έστειλε για πρώτη φορά e-mail σε όλους τους φοιτητές, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στο τριήμερο μνήμης του Πολυτεχνείου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 15, 16 και 17 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

«Επαγρύπνηση και εγρήγορση» για το τριήμερο του εορτασμού είναι το «σύνθημα» και των υπολοίπων πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρκετοί πρυτάνεις ζήτησαν «διακριτική παρουσία της Αστυνομίας».

«Κάθε εποχή και κάθε συγκυρία έχει τις δικές της απαιτήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση θα ληφθούν όλα τα μέτρα, με βάση τις απαιτήσεις της εποχής» τόνισε ο Χρ.Παπουτσής, υπογραμμίζοντας ότι η 17η Νοέμβρη είναι μέρα μνήμης και όχι ραντεβού με τη βία.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://atithaso.blogspot.com/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου