Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Επιθέσεις από όλους στο WikiLeaks............

Σε μια υπόθεση που λαμβάνει διαστάσεις ανοιχτού κυβερνοπολέμου, το WikiLeaks, ο ιστότοπος που προκάλεσε σοκ σε κυβερνήσεις και διπλωμάτες με τις αποκαλύψεις του, δίνει αγώνα για να παραμείνει στο Ίντερνετ καθώς εταιρίες αλλά και κυβερνήσεις αποφασίζουν να αποκόψουν την πρόσβασή του στο Διαδίκτυο.
Ο αμερικανικός σέρβερ, που κατηύθυνε την κυκλοφορία προς τον ιστότοπο wikileaks.org., σταμάτησε την παροχή του χθες γιατί υποστήριξε ότι δέχτηκε επιθέσεις που απείλησαν τη υποδομή του. Τότε, το WikiLeaks μεταφέρθηκε σε ελβετικό domain, το wikileaks.ch, και ζήτησε την υποστήριξη ακτιβιστών...................


To ελβετικό domain είναι κατοχυρωμένο σε δύο εταιρίες από τις οποίες η μία είναι στη Γαλλία (OVH) και η άλλη στη Σουηδία, σύμφωνα με το Associated Press.

Ωστόσο σήμερα η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά κατά του WikiLeaks, απαγορεύοντας σε γαλλικούς σέρβερ να φιλοξενήσουν το σάιτ.

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Βιομηχανίας, Ερίκ Μπεσόν, είναι «απαράδεκτο» γαλλικοί σέρβερ να φιλοξενούν τον ιστότοπο γιατί «παραβιάζει τη μυστικότητα που διέπει τις διπλωματικές σχέσεις και θέτει ανθρώπους-οι οποίοι προστατεύονται από τη διπλωματική μυστικότητα-σε κίνδυνο».
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου