Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Αποφάσεις υπουργικού συμβουλίου......

Στοπ στα πολυτεκνικά  επιδόματα βάζει η κυβέρνηση για εκείνους που έχουν  εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας την Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο. Μέχρι τώρα ανέφερε, διαπιστώθηκε ότι τα λάμβαναν άνθρωποι, τα εισοδήματα των οποίων ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.
Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου, υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια που θα ετοιμαστούν και θα κατατεθούν στη Βουλή, νομοσχέδια τα οποία θα συζητηθούν σε συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου...................................
Με τα νομοσχέδια αυτά, όπως και με τον προϋπολογισμό, ανέφερε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση πρέπει να πείσει την κοινωνία ότι οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση, καθώς και ότι κάνει όλες τις αναγκαίες τομές.

Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού, υπήρξαν σημαντικές αλλαγές, καθώς προέκυψε η περίπτωση της Ιρλανδίας, αλλά τέθηκε και το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Ειδικά για το δεύτερο ζήτημα, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «θετική εξέλιξη», τονίζοντας: «Είναι μια προοπτική, που θα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια δανεισμού της χώρας μας, περιορίζοντας τις δανειακές μας ανάγκες τα επόμενα χρόνια και δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις, για να μπορέσουμε να ξαναδανειστούμε με κανονικό πια τρόπο από τις αγορές, αλλά και για να ρίξουμε ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει προοπτική, η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της και έδειξε την αξιοπιστία της. Όπως σημείωσε, αν το έλλειμμα ήταν 6%, όπως ισχυριζόταν η ΝΔ, σήμερα θα είχε μηδενιστεί, καθώς έχει μειωθεί κατά το ίδιο ποσοστό.

«Η εικόνα της Ελλάδας βελτιώνεται ραγδαία, παντού πια. Η αίσθηση ότι είμαστε σε καλό δρόμο είναι ιδιαίτερης σημασίας. Η προσπάθεια που κάναμε όλοι μας, όλη η ελληνική κοινωνία, με κόπο και πόνο, είναι αυτή που μας έδωσε ξανά την αξιοπιστία μας και έκανε να ακούγεται η φωνή μας, παντού και δυνατά» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Παπανδρέου.   
        
Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δυόμιση ώρες  διήρκησε η συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στο υπ. Υγείας. Το νομοσχέδιο για τις αλλαγές που προωθεί ο υπ. Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, θα δοθεί  στη δημοσιότητα εντός των επόμενων ωρών και ως εκ τούτου ο υπουργός συζήτησε με τους συναδέρφους του τα παρακάτω θέματα :

-Συγχώνευση νοσοκομείων
-Άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού
-Άνοιγμα των φαρμακείων την ημέρα του Σαββάτου
-Πτώση του κέρδους στις φαρμακαποθήκες της τάξης των 2.5 %
- Νέος τρόπος προμηθειών με τη συμμετοχή ιδιωτών

Τέλος ο υπουργός κ. Λοβέρδος, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν φαρμακεία εντός των Σούπερ Μάρκετ.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.protothema.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου