Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η γιάφκα των δολοφόνων.... του Σωκράτη........!!!

Με τα όπλα κρυμμένα πάνω τους συνελήφθησαν βγαίνοντας από πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης οι δύο νεαροί 25 και 27 ετών, τους οποίους παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" , αλλά όπως φαίνεται από τα ευρήματα στο υπόγειο γκαράζ της πολυκατοικίας (όπλα και πυρομαχικά) σχετίζονταν και με την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".
Σε παράλληλη επιχείρηση, σε άλλο σημείο της Αθήνας συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα, ανάμεσα στα οποία φέρεται να είναι και ο καταζητούμενος για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα" Χρήστος Τσάκαλος 31 ετών. Ο φερόμενος ως συλληφθείς είναι αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου, που συνελήφθη για την αποστολή των δεμάτων - βομβών και εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε πρόσωπα, ανάμεσά τους και καταζητούμενος για την ομάδα των "ληστών με τα μαύρα" και ένα ακόμη που επρόκειτο να δικαστεί πρόσφατα για υπόθεση απόπειρας εμπρησμού....................


Πάνω από 10 άτομα από όλες τις περιοχές της Αθήνας (και τα Εξάρχεια) έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και ανακρίνονται στα πλαίσια της επιχείρησης που ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό της γιάφκας με τα όπλα σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.
Παράλληλα ερευνώνται διαμερίσματα στην πολυκατοικία της Νέας Σμύρνης, όπου ήταν το γκαράζ, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά, στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια και στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο της Αθήνας.
Η γιάφκα της Νέας Σμύρνης
Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε μεγάλο αριθμό όπλων (πιστόλια και αυτόματα) σε ένα γκαράζ στην οδό Καισαρείας στην Νέα Σμύρνη και έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων και δύο άτομα ηλικίας 25 και 27 ετών. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησαν άλλες δύο συλλήψεις, ενώ οι έρευνες και οι προσαγωγές συνεχίζονται.
Ανεπίσημα από την ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για πολύ σοβαρή υπόθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.
Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της Σήμανσης ερευνά το χώρο του γκαράζ και τα σπίτια των συλληφθέντων, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με υποθέσεις τρομοκρατίας.
Η οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" μεταξύ άλλων έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με επίθεση με αυτόματα και χειροβομβίδα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Στις 4 Φεβρουαρίου άφησαν ένα CD ROM με την προκήρυξη στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.
Στην προκήρυξη, που δημοσιεύθηκε την επόμενη ημέρα στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν συμπεριλάβει και φωτογραφία με το οπλοστάσιο που διαθέτουν, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και η "17 ΝΟΕΜΒΡΗ". Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπόγειο γκαράζ της Νέας Σμύρνης, εικάζεται πως είναι ο χώρος στον οποίο έγινε η φωτογράφηση των όπλων.

 

Το πρώτο θύμα της οργάνωσης ήταν ο αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας 41 χρόνων, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 17 Ιούνίου 2007 στην οδό Δημητρακοπούλου στα Πατήσια, ενώ εκτελούσε υπηρεσία φύλαξης στόχου- μάρτυρα κατηγορίας σε δίκη τρομοκρατίας.  Επρόκειτο για την πρώην σύζυγο του κατηγούμενου στη δίκη του ΕΛΑ, Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου και ο αστυνομικός που υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική, βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, σταθευμένο σε πρασιά. Τον πυροβόλησαν με πιστόλι τουλάχιστον 20 φορές.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου