Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πολικό ψύχος......

Στα λευκά ντύθηκαν Πάρνηθα και Υμηττός...ενώ νιφάδες χιονιού πέφτουν κατά διαστήματα ακόμα και στα νότια προάστια
Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι,  στη Λ. Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο - Ανατολή Ν.Μάκρης, στη Λ.Διονύσου από Α. Πέτρο Πεντέλης προς Διόνυσο, η παλαιά εθνική Αθηνών Θηβών από τη διασταύρωση Μαγούλα - Μάνδρα, η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται στην νέα εθνική οδό.
Αλυσίδες χρειάζονται στο δρόμο προς Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαϊας, της Εύβοιας και της Κορίνθου.
Οι άνεμοι σαρώνουν καθώς πνέουν με ένταση έως και 10 μποφόρ  και καθόλη τη διάρκεια της νύχταw η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει κυρίως για κοπές δέντρων σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέο Ηράκλειο.......................
Βοήθεια ωστόσο χρειάστηκαν και οδηγοί οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε περιοχές όπου χιόνισε. Μία γυναίκα οδηγός εγκλωβίστηκε στο ύψος του τελεφερίκ της Πάρνηθας, άλλοι δύο οδηγοί χρειάστηκαν τη βοήθεια της πυροσβεστικής στην Πεντέλη, καθώς επίσης στα Βίλια και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Τσουχτερό κρύο με ηλιοφάνεια επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπου ο υδράργυρος για πρώτη φέτος έπεσε 5 βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Παρά τον παγετό, η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα διεξάγεται χωρίς αλυσίδες. Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, το θερμόμετρο έδειχνε - 5 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Πτολεμαϊδα και  -1 η Δράμα.
Ο καιρός σήμερα Σάββατο
Παγετός επικρατεί κατά τόπους και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Με εξαίρεση τα δυτικά και τα βόρεια όπου ο καιρός είναι βελτιωμένος, στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία σαρώνει, ενώ εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων αναμένεται από το απόγευμα.
Αττική
Χιονόνερο στην Αττικη με χιόνι στα ορεινά της αλλά και στα βόρεια προάστια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 - 6 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Θεσσαλονίκη
Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και τσουχτερό κρύο. Η θερμοκρασία από μείον 1 έως 3 βαθμούς, και οι άνεμοι έως 8 μποφόρ.
Αύριο Κυριακή
Προς τα ανατολικά και τις νησιωτικές περιοχές θα κινηθεί η κακοκαιρία με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, των Κυκλώδων, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Στην πόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν από τα δυτικά και θα βρέξει σε Ιόνιο και ηπειρωτικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, ενω τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ από το απόγευμα θα στραφούνσε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου