Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τρομοκρατικές εκπλήξεις........ (ποίος είναι τελικά;)

Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας τα όπλα που εντοπίστηκαν ύστερα από τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ το Σάββατο δεν ταυτίζονται με τρομοκρατική δράση.
Το απόγευμα του Σαββάτου, η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις, δέκα προσαγωγές ενώ εντόπισε τέσσερα σπίτια, σε δύο εκ των οποίων εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός. 

«Καθαρά» από τρομοκρατία τα όπλαΣτις 4 το απόγευμα του Σαββάτου άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε γκαράζ επί της οδού Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη και συνέλαβαν 2 άτομα. Ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής την ώρα που έβγαιναν από το κτήριο και πάνω τους είχαν ένα σακίδιο με όπλα.
Στο γκαράζ - γιάφκα της Νέας Σμύρνης βρέθηκαν καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμ εκρηκτική ύλης TNT.
Και δεύτερη «γιάφκα» στον Πειραιά...........................

Στις 8 το βράδυ η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε νέα έρευνα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά.
Το διαμέρισμα στον Πειραιά είχαν ενοικιάσει πριν από ένα χρόνο δύο νεαροί, που εμφανίστηκαν ως φοιτητές από την Κύπρο και προπλήρωσαν ενοίκια και κοινόχρηστα πολλών μηνών. Ενδείξεις για πιστόλια και χειροβομβίδες και πολλές σημειώσεις έχουν βρεθεί στη γιάφκα του Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από δώδεκα σημεία στην Αττική, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από δεκαπέντε σπίτια πρόκειται να ερευνηθούν στην επαρχία που είναι πιθανόν να αποδώσουν σημαντικά στοιχεία.
Ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τους επτά μέχρι στιγμής, ενώ περίπου δέκα ακόμα άτομα έχουν ήδη προσαχθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και δεν αποκλείεται αυτές οι προσαγωγές να εξελιχθούν σε συλλήψεις.
Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκτιμούν ότι πρόκειται για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε. 
Oλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για την Σέχτα Επαναστατών καθώς σε αυτή παραπέμπει το είδος του οπλισμού που έχει βρεθεί. Οι βαλλιστικές εξετάσεις θα αργήσουν καθότι η έρευνα προχωράει πολύ αργά και προσεκτικά, οπότε δεν μπορούν να παραληφθούν ακόμα τα όπλα από τους χώρους.
Γιάφκες σε Καλλιθέα και Αγρίνιο
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μία ακόμη γιάφκα εντοπίστηκε στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα, όπου έχουν βρεθεί αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ άλλη μία έχει βρεθεί στην πόλη του Αγρινίου, στη συμβολή των οδών Πραΐδου και Δασκαλοπούλου.
Οι αστυνομικοί κατά την έφοδο γιάφκα του Αγρινίου βρέθηκαν μπροστά σε δύο εγκαταλελειμμένα περίστροφα και για το λόγο αυτό η επιχείρηση σταμάτησε μέχρι να φτάσει στην πόλη ομάδα της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μήπως και το διαμέρισμα ήταν παγιδευμένο.
Σπύρος Κουντούρης
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου