Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ευρώπη..........

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Οι νεκροί αναφέρθηκαν στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν στους -20 βαθμούς Κελσίου καθώς και στη Βρετανία.

Οι έντονες χιονοπτώσεις και το πολικό κρύο εξαπλώνονται στη Βρετανία, τη Γαλλία,τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία και την Πορτογαλία.

Στη Βρετανία ακυρώθηκαν πτήσεις, έκλεισαν σχολεία και προκλήθηκε χάος στους δρόμους από τις έντονες χιονοπτώσεις. Ισπανία και Πορτογαλία δέχονται την επίθεση του χιονιά, ενώ ισχυρές βροχές και άνεμοι πλήττουν συνήθως θερμές περιοχές των δύο χωρών. Η βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και από αυτές της Ισλανδίας, ειδικά το βράδυ που κατρακυλούν πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.....

Τα αεροδρόμια του Λονδίνου έχουν ακυρώσει 116 πτήσεις. Μόνο στο Χίθροου, έχουν ακυρωθεί 50 πτήσεις. Το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου έκλεισε σήμερα το πρωί.

Προβλήματα σημειώνονται στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, καθώς και στο οδικό δίκτυο με δεκάδες καραμπόλες. Μάλιστα, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα εξαιτίας του χιονιού.

Παράλληλα, στην  Ισπανία και την Πορτογαλία έπεσαν χιόνια στα βόρεια και σημειώθηκαν ισχυρές βροχές στα νότια, σε παραδοσιακά θερμές περιοχές, όπως η Τενερίφη και η Μάλαγα.
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) από http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου