Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

To KΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ,ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ!

Τον τηλεοπτικό σταθμό ''Roj TV'' που εκπέμπει στην κουρδική γλώσσα  έχει τεθεί υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης από μια ομάδα που περιλαμβάνει τον πρώην βραβευμένο Ντέσμοντ Τούτου, τον αρχιεπίσκοπο της Νότιου Αφρικής. 

Η ομάδα των 150 μελών που πρότεινε τον τηλεοπτικό σταθμό που εκπέμπει από την Δανία και έχει κατηγορηθεί από την Τουρκική κυβέρνηση ότι είναι φερέφωνο για το εκτός Νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, ή ΡΚΚ , περιλαμβάνει επίσης τον ....

....Inge Genefke, ο οποίος εργάζεται για λογαριασμό των θυμάτων βασανιστηρίων, και τον Τue Magnussen, ένα μέλος της δανικής Επιτροπής του Ελσίνκι, καθώς και διάφορους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . 

Μια πενταμελής Νορβηγική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την πρόταση των επιλέξιμων υποψηφίων, αλλά και για την βράβευση.
Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία τον Αύγουστο με μια ομάδα παλαιμάχων πολιτικών που ονομάστηκε «Οι Πρεσβύτεροι», ο Αρχιεπίσκοπος Tutu κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για να επιτευχθεί μια λύση στο Κουρδικό. Για να είναι επιλέξιμος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ο υποψήφιος θα πρέπει να προταθεί από καταρτισμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένου πρώην νικητών. Αν και το βραβείο στο παρελθόν χορηγούνταν μόνο σε μεμονωμένα άτομα, μπορεί επίσης να δοθεί σε ινστιτούτα και οργανισμούς. Οι πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες για τις υποψηφιότητες αλλά και τις γνώμες όσον αφορά την βράβευση κρατούνται μυστικές για πενήντα χρόνια.
Μιλώντας στην Δανική εφημερίδα Politiken,ο Genefke είπε για τον τηλεοπτικό σταθμό'' Roj'' τι αντανακλούσε τις λύπες του κουρδικού λαού και γνωστοποιούσε την κατάσταση στην Τουρκία στον κόσμο. 
Το Δανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης,το οποίο έχει ξεκινήσει μια έρευνα για το κλείσιμο του ραδιοτηλεοπτικού καναλιού, δεν εξέδωσε δήλωση σχετικά με την υποψηφιότητά του για το Νόμπελ Ειρήνης!



Συμβαίνει και στα πολιτισμένα κράτη να κυνηγούν το δίκιο!_



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου