Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασε το Σουέζ το αεροπλανοφόρο Enterprise με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο!


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ομάδα σκαφών με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Enterprise πέρασε εχθές το διώρυγα  του Σουέζ για να βρεθεί στο χώρο ευθύνης του του 5ου Στόλου του αμερικανικού Ναυτικού με κατεύθυνση στον Περσικό Κόλπο. Η ομάδα μάχης CSG (Carrier Strike Group)   του Enterprise συμπληρώνεται από το πυραυλοφόρο καταδρομικό USS Leyte Gulf (CG 55) και το ταχύ σκάφος υποστήριξης USNS Arctic.
«Η ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε το Σουέζ  σε προγραμματισμένες αποστολές και σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη σταθερότητα που προσφέρει η σημαντική αυτή δίοδος», δήλωσε ο διοικητής του CSG Enterprise αντιναύαρχος Terry B. Kraft.
Το να περάσει ένα σκάφος 90.000 τόνων από το κανάλι του Σουέζ δεν είναι πάντως μια εύκολη υπόθεση. Με μέσο πλάτος που κυμαίνεται στα 270 μέτρα και μέγιστο βάθος 26 μέτρα το Σουέζ δεν κατασκευάστηκε για να ...
...δέχεται σκάφη του μεγέθους του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.
«Είναι μια συλλογική προσπάθεια» εξηγεί ο πλωτάρχης Christopher Saindon υπεύθυνος ναυτιλίας στο Enterprise «Κάθε τμήμα έχει και από ένα ρόλο να παίξει. Απαιτεί ομαδική δουλειά και εγρήγορση από κάθε μέλος του πληρώματος», συμπλήρωσε.
Η διώρυγα του Σουέζ κατασκευάστηκε το 1869 και έχει μήκος 193 χιλιόμετρα ενώνοντας τη Μεσόγειο θάλασσα με τον Κόλπο του Σουέζ και την Ερυθρά θάλασσα._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου