Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

''ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ'' στο Μέγαρο με τον DEREK JAKOBI

ΧΩΡΟΣ
Μέγαρο Μουσικής 
ΠΟΥ
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
ΠΟΤΕ
25 Φεβρουαρίου 2011, 21:00
ΠΟΣΟ
€7, €14 * Προπώληση από: 18 Φεβρουαρίου 2011 
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το National Theatre Live και παρουσιάζει την παράσταση – γεγονός του Λονδίνου 'Βασιλιάς Ληρ' με τον Ντέρεκ Τζακόμπι στον κορυφαίο σαιξπηρικό ρόλο. 
Σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο , το Μέγαρο Μουσικής διασυνδέει το κοινό της Αθήνας με το θεατρικό κέντρο της Ευρώπης και με ''τον καλύτερο Ληρ όλων των εποχών'', σε σκηνοθεσία του Μάικλ Γκράντατζ και παραγωγή του θεάτρου Ντόνμαρ του Λονδίνου. Η μετάφραση με την οποία έχει υποτιτλισθεί η παράσταση είναι του Διονύση Καψάλη.
Η κινητήρια δύναμη της παράστασης είναι ο Ντέρεκ Τζακόμπι, πάνοπλος με την εξάρτυση ενός μεγάλου κλασικού ηθοποιού, εντυπωσιακός και καθηλωτικός στον τρόπο που συνδυάζει τη....
.. διανοητική τροχιά που διαγράφει ο Ληρ, από την τυφλή αλαζονεία στην ανήμπορη σύνεση, με τις θυελλώδεις αντιφάσεις του χαρακτήρα ενός ματαιόδοξου μονάρχη.
Μοιράζει το βασίλειό του, σε μια πράξη ματαιότητας, για να διαπιστώσει πόσο είναι αγαπητός, απορρίπτει την αγάπη της κόρης «που μιλάει γενναία επιλέγοντας τη σιωπή», ο κόσμος του κατρακυλάει στο χάος και αμφιβάλλει για όλες τις παλιές του βεβαιότητες, «Ποιος μπορεί να μου πει ποιος είμαι;». Ένας καταπληκτικός Ληρ, που παίρνει επάξια θέση δίπλα σε εκείνους του Πωλ Σκόφιλντ και του Τζον Γούντ, έγραψαν οι κριτικοί
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Michael Grandage
Σκηνικά, Κοστούμια: Christopher Oram
Φωτισμοί: Neil Austin
Σύνθεση: Adam Cork

Στην παράσταση συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης):
Κόμης του Κεντ: Michael Hadley
Γκλάουστερ: Paul Jesson
Έντμουντ: Alec Newman
Βασιλιάς Ληρ: Derek Jacobi
Κορνήλια: Gina McKee
Ρίγκαν: Justine Mitchell
Κορντίλια: Pippa Bennett-Warner
Δούκας του Ώλμπανυ: Tom Beard
Δούκας της Κορνουάλης: Gideon Turner
Δούκας της Βουργουνδίας: Stefano Braschi
Βασιλιάς της Γαλλίας: Ashley Zhangazha
Έντγκαρ: Gwilym Lee
Όσβαλτ: Amit Shah
Τρελός: Ron Cook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου