Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ!


Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει ροζ?
Συμφωνήθηκαν συναντήσεις διαλόγου για
  • Μεταναστευτική Πολιτική
  • Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους
  • Διαχείριση Απορριμμάτων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού είχαν σήμερα στα γραφεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.  Από το Συνασπισμό, που είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, συμμετείχε ο γεν. γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας και οι Γιάννης Τόλιος, Ειρήνη Κατσινοπούλου και Χριστόφορος Παπαδόπουλος. Από την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι Ελεάννα Ιωαννίδου, Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Τσιρώνης και Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Από την πλευρά του Συνασπισμού κατατέθηκε προς τους Οικολόγους Πράσινους πρόταση διαλόγου και κοινών δράσεων για τη ...
....μεταναστευτική πολιτική, το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τονίστηκε ότι η πρόταση δεν αφορά γενική πολιτική συνεργασία, αλλά κοινές ή παράλληλες δράσεις στα ζητήματα που παραπάνω αναφέρονται. Έγινε επίσης αναφορά στην πρόσφατη πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα,  και τη θετική ανταπόκριση που συνάντησε.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σημείωσαν ότι δεν έχουν προνομιακούς συνομιλητές, ενδιαφέρονται όμως για τον προγραμματικό διάλογο σε συγκεκριμένη θεματική βάση. Πάγια θέση τους είναι ότι ο διάλογος αυτός μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα όταν είναι ανοικτός σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Ως κόμμα θεωρούν εξαιρετικά επίκαιρα για την κοινωνία και τα τρία θέματα που προτάθηκαν για διάλογο, θέματα με τα οποία έχουν και οι ίδιοι ασχοληθεί. Η συζήτηση γι' αυτά, μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν στον καθορισμό χωριστών επόμενων συναντήσεων διαλόγου ανά θέμα, με αντικείμενα τη μεταναστευτική πολιτική, το Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τον καθορισμό και την προετοιμασία των  συναντήσεων, θα υπάρξει συνεννόηση.
Δηλώσεις έκαναν μετά τη συνάντηση, οι δύο εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων:
«Η κρίση επιβάλλει στις πολιτικές δυνάμεις να συζητούν μεταξύ τους περισσότερο», δήλωσε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.«Στο πλαίσιο αυτό αποδεχθήκαμε την πρόταση του Συνασπισμού να συζητήσουμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το Λογιστικό Έλεγχο του δημόσιου χρέους, και τη μεταναστευτική πολιτική. Ανάλογες συζητήσεις για συγκεκριμένα θέματα, σχεδιάζουμε και με άλλους πολιτικούς χώρους. Πάγια θέση μας είναι ότι ο διάλογος αυτός μπορεί να προσφέρει περισσότερα όταν είναι ανοικτός σε ευρύτερες, κοινωνικές κυρίως, αλλά και πολιτικές δυνάμεις».
«Στην πράσινη αντίληψη για την πολιτική, ο διάλογος έχει κεντρική σημασία», τόνισε η Ελεάννα Ιωαννίδου. «Ιδιαίτερα σήμερα, όπου το διακύβευμα αφορά τα συλλογικά αγαθά, τα δικαιώματα, το δύσκολο παρόν και το μέλλον που υποθηκεύεται. Οι πολίτες προσδοκούν από τα κόμματα απαντήσεις για την οικονομία και το βραχνά του δημόσιου χρέους, για το κρίσιμο ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και για το περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων με τις τόσες εντάσεις που προκαλεί. Ελπίζουμε ο διάλογος αυτός να αγκαλιαστεί και από άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους»._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου