Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

590.000 οφειλέτες στο στόχαστρο της Εφορίας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ  http://www.mediasoup.gr/


Σχεδόν 590.000 φορολογούμενοι θα κληθούν από την Εφορία για να εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους, διαφορετικά απειλούνται με άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, κατασχέσεις ακινήτων, ενώ πιθανόν να ενεργοποιηθεί ακόμη και το Αυτόφωρο, όταν θα ισχύσουν οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Πάνω στο έντυπο Ε1 που θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν στην Εφορία, θα υπάρχει ειδική σημείωση με το ποσό της οφειλής και κλήση για την άμεση τακτοποίησή της, καθώς οι 590.000 αυτοί φορολογούμενοι έχουν εντοπιστεί έπειτα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι με όποιον τρόπο και να αποστείλουν τη δήλωσή τους, είτε ηλεκτρονικά, είτε ταχυδρομικά, ο εφοριακός θα βλέπει πάνω στο έντυπο ότι ...

...χρωστούν, καθώς και το ακριβές ποσό της οφειλής τους, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αποφύγουν την πληρωμή του.

Τέτοιες οφειλές μπορεί να είναι από ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, καθώς και κλήσεις της Τροχαίας.

 Για όσους αδιαφορήσουν και δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους η Εφορία θα δρομολογήσει κατά προτεραιότητα διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σημειώνεται ότι η Εφορία έχει βγάλει ήδη 15 ακίνητα στο «σφυρί» και έχει προχωρήσει σε 220 κατασχέσεις ακινήτων μεγαλοοφειλετών σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κολωνάκι, Εκάλη, Φιλοθέη, Βουλιαγμένη, Ψυχικό και Βούλα._

farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου