Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΓΕΡΟΝΤΕΣ''


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη μετά τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σε όλη την Βορειοαφρικάνικη χώρα εδώ και έξι ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις της ''Human Rights Watch''.
Η οργάνωση Human Rights Watch, με έδρα στην Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν  τουλάχιστον 104 νεκροί από τις αναταραχές, αν και θεωρούν αυτές τις εκτιμήσεις «συντηρητικές».

Μάρτυρες στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, ανέφεραν ότι έχουν εκτελεσθεί τουλάχιστον 200 άνθρωποι εκεί, και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Διαμαρτυρίες έχουν επίσης φέρεται να έχουν ξεσπάσει και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Bayda, της  Derna, του Tobruk και της Misrata.

Στην πρωτεύουσα Τρίπολη, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης βγήκαν στους δρόμους σε μεγάλους αριθμούς, και οι δυνάμεις ασφαλείας εμπόδισαν μεγάλες διαδηλώσεις κατά της 42χρονης βασιλείας του Μουαμάρ Καντάφι.

Ενάντια σ'αυτή την κατάσταση 50 Μουσουλμάνοι ηγέτες έκαναν έκκληση για παύση της βίας.

Αυτή είναι η έκκληση....
... από θρησκευόμενους διδασκάλους, λόγιους μουσουλμάνους και την γερουσία των φυλών από διάφορες περιοχές της χώρας, την οποία και υπέγραψαν:
"Παρακαλούμε όλους τους Μουσουλμάνους μέσα στο καθεστώς ή που βοηθούν το καθεστώς με οποιαδήποτε τρόπο να αναλογιστούν ότι η δολοφονία αθώων απαγορεύεται από τον δημιουργό  μας και από τον αγαπημένο του Προφήτη της συμπόνιας.....ΜΗΝ σκοτώνεται τους αδελφούς σας και τις αδελφές σας.Σταματήστε την σφαγή ΤΩΡΑ!''_
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου