Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Εντοπισμός πλοίου έμφορτου με λαθραία τσιγάρα και σύλληψη πληρώματος στον Πειραιά.
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν, χθες στις 15:30, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδων του Λιμενικού Σώματος, οκτώ (08) αλλοδαποί, ουκρανικής υπηκοότητας, μέλη πληρώματος του M/V ''RAZVEDCHIKI'' σημαίας Ουκρανίας. Το ανωτέρω πλοίο εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της ν.Σαλαμίνας, έμφορτο με 1990 χαρτοκιβώτια (box) τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία, κατά δήλωση του Πλοιάρχου και σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε  είχαν προορισμό την Αλβανία.
Το πλοίο, συνοδεία πλωτού περιπολικού σκάφους, οδηγήθηκε για έλεγχο στον προβλήτα Παλαιού Μώλου ΔΕΗ, περιοχής Κερατσινίου.
Mετά από ενδελεχή έλεγχο με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του  Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι η παραγγελία του φορτίου ήταν εικονική, αφού η φερόμενη ως εταιρεία παραλαβής δήλωσε άγνοια, ενώ οι περισσότερες από τις επωνυμίες των τσιγάρων του φορτίου είναι άγνωστες στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να διαθέτουν άδεια ....
...πιστοποίησης κυκλοφορίας και κατασκευάζονται με αποκλειστικό σκοπό την λαθρεμπορία.
Παράλληλα στo πλαίσιο επιθεώρησης του πλοίου σύμφωνα με τις διαδικασίες ‘’PARIS MOU’’, από Στελέχη του Τμήματος Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη συμμόρφωση του πλοίου στους διεθνείς κανονισμούς, καθώς ο Πλοίαρχος επέδειξε φωτοαντίγραφα των ναυτιλιακών εγγράφων του πλοίου και ληγμένα πιστοποιητικά. Οι ουσιώδεις ελλείψεις και τα προβλήματα σε αυτό είχαν ως αποτέλεσμα την κράτησή του.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου