Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσκρουση RO-RO “ ROPAX II ” στο Πλατυγιάλι Αστακού και πρόκληση ρύπανση


TO ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ''ROPAX II''

Θα περιμένουμε να δούμε αν θα πληρώσει το τσουχτερό πρόστιμο η εταιρεία!


Ενημερώθηκε σήμερα ο Θάλαμος επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος στις 11:30, από την Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου Αστακού, για πρόσκρουση του  RO-RO “ ROPAX II ” σημαίας Ην. Βασιλείου, κατά τη διάρκεια πρόσδεσής του στο λιμένα Πλατυγιαλίου, προερχόμενο από Δυρράχιο Αλβανίας κενό φορτίου, με 31 αλλοδαπούς πλήρωμα.


Συγκεκριμένα, το πλοίο προσέκρουσε με την αριστερή πρυμναία πλευρά του σε δέστρα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρήγματος πάνω από την ίσαλο γραμμή, μήκους 3-4 μ. περίπου, ενώ προκλήθηκε διαρροή πετρελαίου κίνησης στη θάλασσα, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από το πλήρωμα με μετάγγιση των καυσίμων σε άλλη δεξαμενή (ΝΑΙ, ΚΑΛΑ!).  


Στην περιοχή ....
..έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώνοντας θαλάσσια ρύπανση, η οποία εξαιτίας των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή (Α-ΒΑ 5), μεταφέρθηκε εκτός λιμένα, ενώ λόγω της φύσης της, την έγκαιρη τοποθέτηση απορρυπαντικών μέσων από το Ε/Γ – Λάντζα «ΠΑΙΛΟΤ 1» Ν. Μεσ. 17 και με τις συχνές διελεύσεις των ανωτέρω σκαφών, διαλύθηκε. 


Από τη Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί και συνέχισης ισχύος των κυβερνητικών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος._


farmaki

4 σχόλια:

 1. Ασαραντηστο παει σε Καινουργια Εταιρεια και τωρα Τη Κανουμαι Μαλον Ο ΑΣΒΟΣ θα Κλαιη
  MIR MIR SO MIR

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αρα Υποκειται στους κανονισμους του Ηνωμενου Βασιλειου??? Η Απο Δυρράχιο Αλβανίας Ηρθε με αλλο Πληρωμα ???? Πιλοτος υπηρχε ????
  Θέλω απάντηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αλκοτέστ που δεν έγινε ... δεν έγινε

  ΑπάντησηΔιαγραφή