Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΣΣΑΝΤΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ...

Η Wikileaks , η ιστοσελίδα Νέμεσης των απορρήτων ανά το κόσμο έχει προταθεί για  το Νόμπελ Ειρήνης του 2011, την ύστατη στιγμή, μια μόλις ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ δέχεται τις υποψηφιότητες για αυτό που πολλοί θεωρούν ως κορυφαίο βραβείο του κόσμου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, αν και τα πέντε μέλη της ομάδας έχουν προθεσμία έως το τέλος του μήνα για να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
Ο Νορβηγός βουλευτής Snorre Valen είπε το Wikileaks ήταν "μια από τις σημαντικότερες συμβολές για την ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια στον 21ο αιώνα''.
"Με τη γνωστοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη διαφθορά, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ....

..εγκλήματα πολέμου, το Wikileaks ο ιδανικός υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης," είπε ο Valen.

Τα μέλη όλων των εθνικών κοινοβουλίων, καθηγητές δικαίου ή πολιτικών επιστημών καθώς και προηγούμενοι νικητές είναι μεταξύ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προτάσεις. Η επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση για το Wikileaks ή οποιοδήποτε άλλη υποψηφιότητα. 
Παρατηρητές λένε ότι ένα βραβείο για το Wikileaks θα τονίσει τον αυξανόμενο ρόλο των δικτυακών τόπων των κοινωνικών δίκτυων μαζικής ενημέρωσης στην αλλαγή του κόσμου.
Ιστοσελίδες όπως το Twitter και το YouTube έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να κινητοποιήσουν ανθρώπους σε χώρες όπως η Αίγυπτος, όπου μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν ήδη λάβει χώρα. _



farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου