Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση πειρατείας σε υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο


το πλοιο IRENE S.L.

Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, από την διαχειρίστρια εταιρεία του Δ/Ξ πλοίου «IRENE S.L.» Ν.Π.11344 ότι εκδηλώθηκε σε αυτό πειρατεία, ενώ έπλεε 200 ναυτικά μίλια από ακτές ΟΜΑΝ, με είκοσι πέντε (25) άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων επτά (07) Έλληνες ναυτικοί (ειδικότητες: Πλοίαρχος, Α΄ Μηχανικός, Β΄ Μηχανικός, Ναύκληρος, Δόκιμος Πλοίαρχος, ναύτης και ναυτόπαις).
Το ανωτέρω Δ/Ξ πλοίο, έμφορτο με crude oil, είχε αποπλεύσει από το λιμένα MINA AΛ AXMANTI Περσικού Κόλπου με προορισμό τον Κόλπο Μεξικού.

Αμέσως μόλις η πληροφορία περιήλθε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, με εντολή του Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Κωνσταντίνου Σούλη ενεργοποιήθηκε η Ομάδα ...
....Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών και ενημερώθηκαν οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης.
Η Ομάδα Διαχείρισης Περιστατικών Πειρατείας Πλοίων ενημέρωσε τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και τα Διεθνή Κέντρα για την καταπολέμηση περιστατικών πειρατείας.  

Το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια για τη σχετική επιτήρηση Κέντρα, καθώς επίσης και με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου ΕNΕSEL S.A._
farmaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου